• Huvudsponsorer

Hemma
MODO
MODO
Borta
Skellefteå
SKE

Kabanov segerorganisatör när MODO besegrade Skellefteå

6 mars 2014 21:46

Det var oerhört viktiga poäng på spel i Fjällräven Center där MODO Hockey tog emot Skellefteå AIK i omgång 54 av SHL. MODO jagar en direktplats till SM-slutspelet och var piskade att ta tre poäng för att den drömmen skulle leva till den 55:e och sista omgången. Kirill Kabanov svarade för ett mål och en assist medan Adrian Kempe svarade för det matchvinnande målet när MODO vann matchen med 4-2.


I Örnsköldsvik gällde det för MODO Hockey att plocka poäng för att hoppet om en direktplats till SM-slutspelet skulle leva vidare inför den avslutande omgången i SHL som spelas på lördag. Torsdagkvällens motståndare Skellefteå AIK är redan klara för SM-slutspelet.

Det var även hemmalaget som gjorde matchens första mål och det i matchens första powerplay. Backen Viktor Lööv fick en fin passning från Simon Önerud bakom kassen och pricksköt 1-0 från slottet efter 15:27, endast nio sekunder in i powerplayspelet.

Ett mål föll i den första perioden, i den andra akten kom två mål då Skellefteå först kvitterade matchen till 1-1 genom Oscar Möller i powerplay. Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson svarade för en delikat passning från det ena sarghörnet och Oscar Möller dök upp på den bortre stolpen och rakade in pucken i nät. Men innan perioden var över återtog MODO ledningen i matchen när Mario Kempe svarade för en individuell prestation med klockan på 18:53. Efter en fin skridskoåkning satte Kempe pucken längst isen bakom Skellefteås SHL-debuterande Erik Hanses.

"Vi vågade fortsätta att spela"

Ett mål i den första perioden, två i den andra och tre i den avslutande tredjeperioden. Adrian Kempe sköt pucken mot mål och trissan smet in under Hanses. Skellefteå reducerade matchen när Niclas Burström klippte in sitt sjätte mål för säsongen med ett slagskott från slottet.

Men det var MODO Hockeys Kirill Kabanov som fick det sista ordet när hemmalaget fick chanser i spel fem mot tre. Efter ett skott från William Nylander höll sig Kabanov framme på returen som landat bakom Erik Hanses. MODO höll efter detta undan och vann matchen med 4-2.

– Vi mötte Sveriges bästa lag, klarar av det och då är vi jätteglada. Vi vågade fortsätta att spela och sätta press på dem samtidigt som vi tog mycket skott på mål. Bra arbete från samtliga, sammanfattade MODO Hockeys tränare Anders Forsberg till C More efter matchen.