• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Skellefteå möter Linköping när kampen om finalplatserna inleds

30 mars 2014 10:09

Linköping besegrade Frölunda och blev därmed det lag som ställs mot de regerande mästarna och seriesegrarna Skellefteå AIK. Det handlar nu om en semifinalserie i bäst av sju matcher där en plats i finalen och chansen att lyfta Raoul LeMat-pokalen ligger i potten. På måndag kväll smäller det i Skellefteå Kraft Arena där match nummer ett går av stapeln.


Skellefteå AIK och Linköpings HC ställs nu mot varandra när Skellefteå AIK eliminerade HV71 ur slutspelet med 4-1 i matcher medan Linköpings HC besegrade Frölunda med 4-3 i matcher. Noterbart kring vägen till semifinal är att Skellefteå nu har spelat fem matcher i slutspelet medan Linköping spelat nio matcher på grund av två matcher i Play In samt sju matcher i kvartsfinalen.

Skellefteå är tack vare sin serieseger i SHL det högst rankade laget i semifinalen och möter därför Linköping som är det lägst rankade laget. Detta innebär att matchserien startar i Skellefteå Kraft Arena och att Skellefteå har hemmaplansfördel i mötet som spelas i bäst av sju matcher.

Fjärde gången lagen möts i slutspelet

Ser vi till tidigare möten i slutspelet har det slagit gnistor när dessa två lag ställts mot varandra. I slutspelet 2009 krävdes en sjunde och avgörande kvartsfinal när lagen möttes i Cloetta Center och Skellefteå AIK:s Kimmo Koskenkorva avgjorde matchen i den tredje övertidsperioden i en totalt gastkramande tillställning. I slutspelet 2011 var det dags igen för kvartsfinal och åter igen krävdes det en avgörande sjundematch för att skilja lagen åt. Skellefteå AIK stod åter som segrare i matchen på hemmaplan som slutade 3-2 efter det matchvinnade målet från Oscar Lindberg.

Under slutspelet 2013 fick Skellefteå en riktigt match mot Linköping i semifinalserien som slutade 4-1 i matcher, men noterbart från den matchserien var att fyra matcher av fem avgjordes i Sudden Death efter ställningen 2-2 vid full tid. Tre möten har med andra ord skett mellan lagen i slutspelshistorien vilket inneburit tre segrar för Skellefteå.

Skellefteå och Linköping har även drabbat samma fem gånger tidigare den här säsongen i SHL där Skellefteå vann fyra av fem möten. I det sista mötet för SHL 2013/2014 var det dock Linköping som drog det längsta strået och tog två poäng på hemmaplan efter seger på straffar med 6-5.

"Det har varit fartfyllda och intensiva matcher"

Efter Linköpings seger över Frölunda i match sju i kvartsfinalen pratade LHC-TV med backen Carl Dahlström som kommenterade den kommande semifinalen på följande sätt:

– Det här blir tufft, inget snack om det. Skellefteå körde över HV71 och för oss gäller det nu att fortsätta vara tighta i defensiven precis som vi var i hela matchserien mot Frölunda. Då ska det här blir bra.

– Nu blickar vi framåt mot semifinalen mot Linköping, säger Skellefteå AIK:s assisterande tränare Stefan Klockare till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi känner varandra bra och har möts en hel del i slutspelssammanhang, jag tror det är tre gånger de fyra senaste säsongerna. Och det har varit roliga möten. Fartfyllda och intensiva matcher. Även seriematcherna i år har varit ruskigt tighta. Det här kommer verkligen att bli en tuff matchserie!

Skellefteå AIK får tillbaka Johan Alm till semifinalen, men saknar däremot Pontus Petterström som missar resten av säsongen på grund av ett armbrott.

Det är på måndag kväll dags att släppa pucken i den första semifinalen och vägen mot LeMat-pokalen fortsätter när två lag ska kämpa för att bli ett av finallagen i slutspelet 2014. Blir den första matchen en fingervisning på hur matchserien ska sluta? Blir det till sist sju avgörande matcher eller är 2-2-tipset efter ordinarie tid det som ska läggas på förhand?