• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Skellefteå AIK tog prestigeseger mot Luleå Hockey

28 januari 2014 21:46

Det var 2-2 i matcher och två raka segrar för Luleå Hockey inför säsongens femte och sista drabbning i SHL. Skellefteå AIK visade då varför laget leder serien och vann med 5-1 efter bland annat två mål från Erik Forssell.


Det var taggat från matchstart i Skellefteå Kraft Arena där det inför säsongens femte möte mellan Skellefteå och Luleå stod 2-2 i matcher. Matchen var intensiv och hemmalaget tog ledningen genom Oscar Möller innan Erik Forsell satte två raka kassar i den första periodens slutskede för 3-0 i den första periodpausen.

Luleå Hockey fick en smakstart i den andra perioden där Per Ledin reducerade redan efter 21 sekunders spel, men sen var det Skellefteå för hela slanten i den andra akten. Det dröjde endast en minut efter Luleås reducering innan Bud Holloway satte 4-1 och med matchuret på 11:52 sköt Pierre-Edouard Bellemare ett skott som Luleås målvakt Mark Owuya olyckligt tappade för 5-1, vilket även var ställningen efter två spelade perioder.

"Inte tillräckligt för att vinna"

Inga fler mål föll i matchen då Skellefteå kontrollerade händelserna i den tredje perioden. David Rautio kom in för Luleå efter 5-1-målet och han räddade samtliga sex skott. Markus Svensson i skellefteåmålet räddade 20 av 21 skott och kommenterade matchen på följande sätt till C More:

Vi spelar bra idag och det brukar vara tight mot Luleå. Vi kom ut väldigt hårt och det var skönt med några måls ledning. En bra prestation idag.

Luleå Hockeys huvudtränare Jonas Rönnqvist sammanfattade matchen på följande sätt efter slutsignalen:

Det var uppförsbacke och motstuds. Insatsen var helt okej men det var inte tillräckligt för att vinna en tuff bortamatch mot Skellefteå. Vi släpper in för enkla mål, men så är det ibland när det ibland studsar emot. Men över lag var vi inte nog bra idag för att vinna mot Skellefteå.