• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Kan Skellefteå skaffa sig matchboll?

3 april 2014 13:55

Efter onsdagens storseger i Linköping har Skellefteå skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge i semifinalen. Det kan bli ännu bättre om man lyckas ta hem även match tre under fredagskvällen vilket skulle innebära matchboll. Frågan är också om Linköping kan mobilisera kraft efter den tunga smällen på hemmaplan?


– Vi hamnar på hälarna direkt och de får ett alldeles för stort målförsprång för att vi ska kunna hota dem. Skellefteå var klart bättre än oss. Men nu måste vi konstatera att, okej vi ligger under med 0-2 i matcher men vi ska upp till Skellefteå och göra en betydligt bättre match, sa Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid till LHCTV efter förlusten med 2-8 på hemmaplan.

– Vi fokuserade stort på starten av matchen och att vi skulle ta kommandot vilket jag tycker att vi gjorde. Bra rörlighet i spelet och bra pucksläpp vilket gjorde att vi kontrollerade spelet. Gedigen match och 2-0 i matcher, konstaterade den nöjda skellefteåtränaren Hans Wallsson på presskonferensen efter matchen.

Gulsvart i poängligan

Såväl Joakim Lindström och Oscar Möller blev tvåmålsskyttar och toppar också poängligan i slutspelet. Bakom dem följer ett koppel andra skellefteåspelare vilket blir naturligt med segrar såsom 8-2. Skellefteå har gjort klart flest mål hittills av slutspelslagen, 27 stycken. Närmast efter är Linköping med 20 mål. Östgötarna har även två matcher fler spelade.

Att det blir målrika matcher mellan lagen är emellertid ingen ovanlighet. På fem matcher i seriespelet gjordes totalt 37 mål och den sista matchen slutade 6-5 till Linköping efter straffläggning, vilket för övrigt var deras enda poäng mot Skellefteå under säsongen.

Det är av största vikt för Linköping att studsa tillbaka och ta hem nästkommande match för att inte ge motståndarna en 3-0 ledning. Räkna därför med ett betydligt mer koncentrerat lag under fredagen.