• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Resultat: Skellefteå vann efter stark avslutning

4 april 2014 21:44

Efter den första perioden hade Linköping ledningen i behåll. Men inför en euforisk Skellefteå Kraft Arena skulle hemmalaget resa sig på alla fyra. Laget gjorde tre mål i slutperioden, vilka låg till grund för kvällens 4-1-seger - som innebär 3-0 i matcher och matchboll.


Läktarna i Skellefteå Kraft Arena präglades mestadels av svart- och gulklädda hemmafans, vilket låg bakom värdlagets sprakande inledning. Det dröjde flera minuter innan Linköping för första gången ens äntrade offensiv zon. Men några mål gjordes inte. Inte av Skellefteå i varje fall.

Istället tilläts gästerna komma tillbaka spelmässigt in i matchen. Det förvaltades också resultatmässigt när Linköping i ett av de få anfall man hade under starten tog ledningen. Mark Matheson styrde då in pucken med benet.
Bortalaget backade sedan hem än mer och kunde på så vis hålla ledningen intakt perioden ut, även om Skellefteå hade bud på mål - inte minst i sina powerplay.

Stolparna i fokus

Tempot såg inte ut att ha rubbats någonting när lagen kom ut till den andra perioden med samma fart och fläkt som tidigare. Trots att Linköping inledde i powerplay var det Skellefteå som tog ett fast grepp om taktpinnen. När laget sedan fick chansen i spel fem mot tre visade man ingen nåd.

Jimmie Ericsson fanns som så många gånger förr framför mål, varifrån han kunde styra in pucken i nät, via båda stolparna. Men dessa stolpar skulle komma att vända sig emot hemmalaget. De prickades bakom Marcus Högberg flera gånger om innan mellanakten var över. Med ställningen 1-1 var matchen således vidöppen inför den tredje perioden.

Målskytten hoppades att laget kunde ta efter honom själv tills dess:
– Får vi bara upp skotten och har lite mer trafik framför så kan vi nog göra mål, sade Jimmie Ericsson till Kanal 5 efter den andra perioden.

"En karaktärsseger"

Det var länge svårt att sia om hur matchen skulle sluta. Inte förrän halvvägs in i den tredje perioden fick man en föraning om det, när Skellefteå tog ledningen. Viktor Arvidsson styrde då in pucken i krysset. Därmed var hemmalaget i förarsätet, en sits man bibehöll matchen ut.

– Det var en karaktärsseger ikväll, nu är vi ett bra läge inför nästa match, sade målskytten Bud Holloway till Kanal 5 efter matchen.

För dessförinnan hade nämligen Holloway lyckats sätta 3-1 efter en osjälvisk framspelning av Oscar Möller, när de ställdes ensamma med Högberg. Oscar Sundqvist hade också fastställt slutresultatet till 4-1 efter mål i öppen kasse. I och med den segern leder nu Skellefteå semifinalserien med 3-0, inför söndagens fjärde möte i Cloetta Center.