• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Resultat: Högberg i högform när Linköping vann

6 april 2014 19:35

Skellefteå gästade Linköping för den fjärde semifinalen på söndagen. Där hade man chansen att bli klart för final, samtidigt som östgötarna riskerade att åka ut SM-slutspelet 2014. Då klev Marcus Högberg fram som stor matchhjälte i Linköpings seger med 1-0 - och reducerade matchserien till 1-3.


Med kniven mot strupen såg Linköping ut att straffas direkt i Cloetta Center, där Skellfteå skapade en målchans redan i det första bytet. Men Marcus Högberg räddade och därefter kunde de blåklädda resa sig.
Trots ett tidigt boxplay var det hemmalaget som skapade mest offensivt, samtidigt som Skellefteå var ovanligt oskärpt i såväl passningsspel som avslut. Därför var ett Linköping-mål inte helt oväntat.

Men det satt hårt inne. Simon Hjalmarsson missade först ett friläge, och Kent McDonell gjorde detsamma när klubban gav vika. Några byten senare skulle dock Markus Svensson tvingas kapitulera. I spel fem mot fyra pricksköt Jonas Junland in pucken i nät via Skellefteå-spelare. I och med det målet 30 sekunder före periodvila ledde Linköping med 1-0 efter 20 minuter.

Mer irriterat på isen

– Vi är inte nöjda. Vi åker för lite skridskor och känns inte påkopplade, sade Skellefteås tränare Hans Wallson till C More efter en period.

Därefter kom Skellefteå återigen ut piggt till periodstarten men stötte hela tiden på patrull i form av en omutlig Marcus Högberg, mellan stolparna. Den unge målvakten stod för flera avgörande räddningar innan perioden var över, varav en bör kunna klassas som en av säsongens vassaste.

Samtidigt var Linköping ett ständigt orosmoment för SAIK att handskas med, framförallt lagets förstafemma som hade bud på flera mål. Men Markus Svensson ville inte vara sämre än sin namne Högberg på andra sidan. Målen uteblev därför i den andra perioden - och stor irritation hade börjat sprida sig i matchen när den tredje perioden skulle ta vid.

"En av mina bättre matcher"

Ut till den tredje perioden kom sedan ett hungrigt Skellefteå, i jakt på kvittering. Det var trots allt bara ett mål som skiljde. Men mer än någonsin klev då Marcus Högberg fram som en viktig - och vad det visade sig, oövervinnlig - kugge längst bak i Linköping.

Den unge målvaktens storspel, i kombination med att marginalerna inte var på Skellefteås sida, gjorde att gästerna trots tidvis spel mot ett mål föll kort. Skotten i den tredje perioden skrevs till 17-4 i SAIK:s favör - men matchen vanns av Linköping med 1-0.
I och med det är nu matchserien reducerad till 3-1. Lagen gör upp i det femte semifinalmötet på tisdag i Skellefteå Kraft Arena.

– Jag försökte bara ta pucken med alla medel. Det här var en av mina bättre matcher, sade Marcus Högberg till C More efter matchen.