• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Skellefteås Emanuelsson straffvinnare mot Växjö

31 oktober 2013 22:00

I en fartfylld match i Skellefteå Kraft Arena var det hemmalagets Petter Emanuelsson som blev matchvinnare när straffläggning fick skilja lagen åt efter 2-2 under ordinarie tid plus förlängningsspel. Två poäng till Skellefteå AIK – en till Växjö Lakers.


Matchen inleddes med hög fart och hela tre mål i den första perioden. Pierre-Edouard Bellemare stod på rätt plats när Joakim Lindströms skott från backposition styrdes fram till fransmannen som satte pucken i en i stort sett öppen kasse. Växjö svarade sedan för två raka mål när Sebastian Erixon skyfflade in en retur från nära håll i powerplay innan Robert Rosén satte 1-2 med ett rappt skott från högt i slottet.

"Det var skönt med extrapoängen"

Skellefteå kvitterade till 2-2 i den andra perioden genom mål från Melker Karlsson och inga fler mål föll i matchen som tätnade i den tredje perioden och i den fem minuter långa förlängningen. Straffläggning fick skilja lagen åt och där blev Petter Emanuelsson matchvinnare med det enda målet vilket betydde två poäng till Skellefteå AIK och en till Växjö Lakers.

– Det var skönt att straffen gick in, det var väl inte en jättebra straff då den tog på målvakten för att sedan gå in. Jag tycker vi ska vinna efter full tid, men det var skönt med extrapoängen vilket vi får vara nöjda med idag, konstaterade matchvinnaren till C More efter matchen.