• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Växjö straffade Skellefteå

28 december 2013 20:41

Växjö och Skellefteå fick ha ledningen en gång var. Straffar fick till slut skilja lagen åt och där var det hemmalaget som lyckades bäst. 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0) till slut.


Hemmalaget Växjö fick en fin start på matchen. Redan efter 3.27 kunde Robert Rosén distinkt avsluta i skottsektorn fram till 1-0 efter ett plötsligt och ödesdigert pucktapp av Skellefteå i det ena sarghörnet. Skellefteå kunde dock utjämna skeendet genom Bud Holloway som avslutade minst lika distinkt som Rosén. Detta från den vänstra tekningscirkeln efter förarbete av kedjekamraten Oscar Möller. Detta efter 7.56.

Den andra perioden blev en mållös historia. I den tredje var det, i motsats till hur det såg ut i första, Skellefteå som var piggast på att få en bra start. Redan efter 3.44 höll Meöker Karlsson sig framme och satte klubban till efter fint inspel och förarbete av kedjekamraten Viktor Arvidsson. Halvvägs in i perioden - 9.56 för att vara riktigt exakt - kom kvitteringen i en kvick spelvändning där Rhett Rakhshani avslutade från nära håll fram till 2-2-läge. Och där stannade det. Några mål i förlängningen blev det inte heller och matchen fick avgöras på straffar.

I straffläggningen var det två transatlantiska backar som klev fram för Växjö. Noah Welch och avslutningsvis Cory Murphy sköt dit sina respektive straffar bakom Markus Svensson. Då hjälpte det inte att Skellefteås poängkung Joakim Lindström förvaltade gästernas första. Bonuspoängen till smålänningarna.