• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Christensen stor hjälte när HV71 vann

21 mars 2014 23:05

Erik Christensen blev stor matchhjälte för HV71 när han gjorde lagets båda mål i Kinnarps Arena. Det sista blev såväl avgörande som omdiskuterat i den femte perioden då HV71 reducerade underläget mot Skellefteå efter resultatet 2-1.


Hemmapubliken i Kinnarps Arena gjorde allt i sin makt för att mana på HV71 mot en seger i måstematchen mot Skellefteå. Och det fick effekt. I den första perioden sköt HV71 dubbelt så många skott (12-6) som sin motståndare och man lämnade dessutom med en ledning i behåll. Erik Christensen hade då stått för en genomåkning innan han överlistade Markus Svensson.

Den andra perioden skulle sedan fortsätta med snarlik karaktär som den första, fram till ungefär halvvägs in. Då tog Skellefteå över kommandot helt och hållet, men kunde trots många lägen inte överlista en stekhet Gustaf Wesslau. Samtidigt gjorde SAIK-målvakten Markus Svensson flertalet viktiga räddningar på avslut från HV71. Därför slutade mellanakten mållös.

– Wesslau gör några svettiga räddningar, men jag tror vi kommer få hål på honom i tredje, sade Skellefteås Oscar Möller till C More efter två perioder.

Det såg länge ut att utebli, men till slut skulle Möllers spådom bli till verklighet. Dessförinnan hade läget sett relativt lugnt ut för HV71, men så skulle man råka ut för ett snöplig mål i baken. Det tillkom när Bud Holloway i sin comeback sprätte upp pucken i nättaket ur ett trängt läge framför mål. I och med det skulle matchen få ett avgörande i förlängning.

Väl där skulle det gå till den andra förlängningsperioden, tillika den femte totalt, innan ett avgörande föll - och det blev omdiskuterat. Erik Christensen satte pucken i nät, efter att Markus Svensson fallit till isen i kollision med Johan Lindström. Domarna valde sedan att döma mål utan videogranskning, vilket innebar att HV71 hade vunnit matchen med 2-1.