• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Leksand
LIF

Leksand bröt Skellefteås segersvit

21 november 2013 21:25

Sex raka segrar hade Skellefteå inför kvällens match mot Leksand. Men gästerna ville sätta stopp för den sviten och lyckades. En mycket bra försvarsinsats lade grunden för segern som stannade vid 2-1.


Matchen hade inget rasande tempo inledningsvis. Leksand valde att avvakta inledningsvis och Skellefteå lyckades inte driva upp tempot nämnvärt. Det gjorde att den försat perioden saknade den riktiga farten och frenesin som behövs för att skapa målchanser och därför var det också följdaktiligt 0-0 efter de första tjugo minuterna.

Skellefteå drev upp ett bättre tempo i den andra perioden men lägena lyckades man inte skapa trots det och också mycket beroende på Oscar Alsenfelts fina målvaktsarbete. Istället kunde Leksand äta sig in i matchen allt mer ju längre den andra perioden rullade och man skulle också få jubla först.

Patrik Hersley dundrade in 0-1 efter att ha fått stått helt fri i slottet. Ett stenhårt skott som var otagbart för Henrik Karlsson i Skellefteås mål.

Leksand rivstartade sedan den tredje perioden och Jens Bergenström kunde trycka in en retur som betydde 0-2. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Visserligen reducerade Bud Holloway i powerplay men närmare än så kom man inte. Mycket tack vare Leksands stabila defensiv och duktiga målvakt.