• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå vann komfortabelt i Löfbergs Arena

3 december 2013 21:54

Serieledande Skellefteå tycks inte ha någon hejd. Ikväll tog man ännu en trepoängare och det var Färjestads tur att falla offer för segermaskinen från Västerbotten. Utan några vidare problem kunde gästerna i Löfbergs Arena slutligen segra med 4-1.


Serieledande Skellefteå ödslade ingen tid med att sätta sin prägel i mötet med Färjestad i Löfbergs Arena. Man var det klart spelförande laget, med sina passningar och långa anfall, vilket gjorde Färjestad tillbakatryckt ganska omgående. Men hemmalaget visade upp en god offervilja och gjorde hela tiden allt i sin makt för att hålla pucken ur sitt eget mål, samtidigt som man hotade framåt i några ströchanser. Genom den metoden kunde man låta resultatet vara mållöst efter den första perioden.

Men så i den efterföljande akten skulle man tvingas kapitulera. Först tog Skellefteå ledningen när Petter Emanuelsson pricksköt in pucken i nät i en snabb omställning. Kort därefter utökade Erik Andersson ledning till 2-0. Vid det laget såg allt ut att vara i sin ordning för serieledaren, som återigen hade fått en match dit de ville. Det enda som fattades var att sätta spiken i kistan.

Vilket man gjorde omgående i den avslutande akten. Drygt en minut hann passera innan Melker Karlsson dubblade sin poängskörd för kvällen med sitt mål. Även om Magnus Nygren fick taket att lyfta med sitt reduceringsmål och på så vis väcka liv i matchen igen skulle Pierre-Edouard Bellemare definitivt döda matchen, när han pricksköt in pucken som innebar 4-1.