• Huvudsponsorer

Klubbdirektören tackar för den gångna säsongen

18 mars 2020 10:00

Vi har vandrat genom öknen – och vi gav aldrig upp!


Den långa ökenvandringen som North Power sjunger om, pågick under 16 säsonger från division ett till hockeyallsvenskan via Kvalserier till Elitserien (SHL).

Sedan återkomsten har föreningen gjort en minst sagt imponerande resa genom att gå till slutspel varje säsong förutom första säsongen när vi fick genomlida ännu en kvalserie. Allra mest kommer vi att, tills vidare, minnas SM-gulden 2013 och 2014 och att vi vann grundserien fyra år på raken 2013, 2014, 2015 och 2016.

Denna säsong lyckades vi åter att kvalificera oss för en kvartsfinal men det vi kommer att komma ihåg allra mest är hur Covid-19 stängde ner vårt slutspel och världen. Helt plötsligt tog allt slut med ett stort antal frågor som bäst besvaras genom att läsa historieböckerna om några år.

Det vi dock vet genom historien är att Skellefteå AIK Hockey aldrig ger upp och att vi kommer att jobba hårt och målmedvetet för att ta oss genom denna pandemi. Det framgångsrecept som gällt under alla säsonger är att vi har gjort resan tillsammans och det blir inget undantag denna gång heller.

Har något sagt till oss att vi skulle sluta på en fjärdeplats i SHL innan denna säsong startat så är jag övertygad om att vi alla sagt att den placeringen tar vi gärna emot. Vi har krigat oss till en plats bland topp sex och vi har fått ännu en hockeyupplevelse som ger oss glädje fram till det att SHL startar upp igen, förhoppningsvis lördag den 19:e september.

Föreningen fortsätter vår prioritering med att ta fram egna spelare till vårt SHL-lag genom ett målmedvetet arbete. Glädjande nog gick U16, J18 och J20 vidare till SM-slutspel även om det bara var U16 som fick spela sina matcher innan SM-slutspelet stängde ner. Det finns många talanger i våra juniorlag som vi kommer att få lära känna inom några säsonger i vårt SHL-lag.

Damlaget är inne på sin tredje säsong i modern tid och har tagit steg för steg under dessa tre år. MODO blev en tuff motståndare men mot Haninge vann vi i två raka segrar och laget har helt klart utvecklats på ett positivt sätt. Vår ambition är, som vi gjorde med vårt herrlag, att bygga laget steg för steg med ett stort inslag av bygdens spelare.

Glädjande nog är våra biljett- och reklamintäkter högre än vi har budgeterat. Sen finns det ett stort antal osäkerhetsfaktorer när det gäller föreningens totala ekonomi p g a Covid-19. Men att vi har ökat våra publikintäkter känns riktigt roligt.

Många gånger har jag fått frågan om vad som är hemligheten med Skellefteå AIK Hockey, och mitt svar har alltid varit – Det är så många som djupt i sitt hjärta känner att utan min insats har AIK aldrig varit där vi är idag. Så är det så ett stort tack till er alla.

Skellefteå AIK Hockey är en ideell förening med ett stort antal personer som arbetar utan ersättning, vidare är det många som år ut och år in köper biljetter och samarbetsavtal av vår förening. Vi har en mängd personer och företag som gäster vårt helägda restaurangbolag Rinkside. Sen har vi många duktiga medarbetare som gör sitt bästa för vår förening varje dag.

Till sist vill jag lyfta några riktiga hjältar, våra ungdomsledare i alla våra lag och allra sist vill vi tacka North Power för den gångna säsongen. Genom att alla bidrar på sitt sätt till vår förening så har vi blivit framgångsrika över lång tid och någon annan avsikt finns inte ute i stugorna om vi känner vår bygd rätt.

Tillsammans jobbar, växer och vinner vi.

Skellefteå AIK Hockey