• Huvudsponsorer

Nytt kontrakt för Albin Sundsvik

31 oktober 2019 21:52
Press

Han har ett facit på 97 poäng på 108 juniormatcher och har jobbat in 17 SHL-framträdanden i svartgula tröjan, samt ett JVM-guld med Småkronorna. Nu står det klart att 18-åringen belönas med ett 2-årigt A-lagskontrakt. "En dröm som går i uppfyllelse", säger Albin Sundsvik.


Sundsvik, som är född 2001, kom hit från SDE HF till säsongen 17/18. Han blev först utnämnd till kapten och sedan till årets spelare under sin första J18-säsong i Skellefteå AIK. Detta gav givetvis möjligheten till spel i J20 SuperElit där han fortsatte ta kliv - hela vägen till ett JVM-guld med Småkronorna. Nyligen blev han även uttagen till Juniorkronorna för första gången och nu har han alltså skrivit ett A-lagskontrakt fram till 21/22.

– Det är fantastiskt! En dröm som går i uppfyllelse så det känns superkul. Föreningen har tagit väl hand om mig och jag känner att jag utvecklats väldigt mycket sedan jag kom upp hit. Jag har tagit steg både på och utanför isen så det har varit otroligt inspirerande från start.

"Utvecklat mitt spel"

Han gjorde sitt första SHL-mål under fjolårssäsongen och har fortsatt få chansen på A-lagsnivå under inledningen av SHL 19/20.

– Jag tycker jag tagit ett stort kliv på seniornivå den här säsongen och verkligen utvecklat mitt spel.

GM Forssell kommenterar kontraktsförlängningen:

– Albin är en smart och laglojal center vi tror mycket på och han har under året visat att han är redo för SHL-spel. Han har gjort det väldigt bra i vår verksamhet och är en seriös kille som är ett föredöme i sitt sätt att vilja utvecklas varje dag.

Avtalet med Albin Sundsvik sträcker sig över säsongen 2021/2022.

Vid frågor: GM Erik Forssell - 070 297 27 16