• Huvudsponsorer

Lägesrapport från klubbdirektören

8 april 2020 15:15

Här följer information från klubbdirektör Pea Israelsson gällande den aktuella situationen i Skellefteå AIK Hockey.


Inför sista omgången i SHL s grundserie stängdes SHL ner för mer än 500 personer på läktarplats på grund av Covid-19 och kort därpå beslöt SHL att ställa in SM slutspelet 2020.

Prognosen för 2019/2020, före Covid-19, visade för första gången på tre säsonger ett överskott för vår förening tack vare ett målmedvetet arbete i vår organisation och genom ett stort stöd i vår bygd.

Vi har all förståelse för de beslut som Regeringen fattat för att hejda Covid-19.

I kölvattnet av dessa beslut finns en osäkerhet var vi landar ekonomiskt för denna säsong och en än större ekonomisk osäkerhet för kommande säsong.

Vi har tappat betydande intäkter denna säsong då det inte blev något Kvartsfinalspel och möjlighet till fortsatt spel. Vi har tappat ett antal större arrangemang i Skellefteå Kraft Arena. Rinkside har tappat luncher och konferenser som var inbokade. Vi räknar med att våra intäkter för kommande säsong inte är på samma nivå som denna säsong.

Dessa osäkerhetsfaktorer gör att vi vidtagit ett antal beslut för att säkerställa driften av vår förening kommande säsong. Om utvecklingen av Covid-19 sker till det bättre är vi beredd att ompröva de beslut som vi fattat nedan.

• Vi kommer att tillämpa korttidsarbete för följande personal hos oss. Restaurang Rinkside: t o m juni jobbar personalen 40 %. Tränare och övrig sport: t o m juni jobbar personalen 40 %. Kontoret: t o m juni jobbar personalen 40 %. Spelarna: t o m juni jobbar spelarna 40 %.

• Vi kommer att söka det bidrag som staten ger via Tillväxtverket.

• Spelarna och personalen som ingår i Korttidsarbetet har godkänt att sänka sin bruttolön med 7.5 % under april, maj och juni.

• Ledningsgruppen för AIK är inte inkluderad i korttidspermitteringen utan arbetar heltid under denna period, men sänker ändå sin lön med 7.5 % under denna tid.

• Vi har valt att marknad och kommunikation fortsätter att arbeta heltid för att sälja in kommande säsong då vår målbild att SHL startar om ca 5 månader, lördag den 19:e september med Leksand – AIK.

Vi är mycket tacksamma för att våra spelare och personal under dessa speciella förutsättningar gått med på Korttidsarbete.

Tillsammans genom Covid-19

Skellefteå AIK Hockey
Pea Israelsson
Klubbdirektör
070 – 55 11 0 51
[email protected]