• Huvudsponsorer

Lundin ny GM på damsidan

14 mars 2019 11:00
PRESS

Skellefteå AIK har gjort klart med en ny General Manager på damsidan. Han heter Magnus Lundin och kommer närmast från två säsonger som ledare i klubbens damlag. "Oerhört spännande att få fortsätta vara med på den här resan", säger han.


Lundin har spenderat senaste två säsongerna med olika ledarroller i Skellefteå AIK Dam. Nu står det alltså klart att han tar klivet upp som General Manager för denna sektion och han ser givetvis fram emot sitt nya uppdrag.

– Det känns jättebra! Oerhört spännande att få fortsätta vara med på den här resan, i en helt annan roll, och att någonstans få möjligheten att påverka och utveckla Skellefteå AIK Dam ännu mer. Vi har ju gjort två år på den här resan med fantastiska resultat så jag känner att det ska bli jättespännande och jag känner att föreningen verkligen vill satsa på detta så det är hedrande att få detta uppdrag.

Magnus har varit engagerad i damhockeyn runtom vår bygd en längre tid och kommer berikad med god erfarenhet till sin nya roll.

– De senaste två åren har jag varit med AIK Dam, i olika roller. Ifjol som headcoach och i år som assisterande tränare/sportchef. Dessförinnan har jag varit i Clemensnäs, både med damernas A-lag och ungdomslag. Det var så jag och Kajsa möttes bland annat. Innan dess har jag varit målvaktstränare i ett ungdomslag i Byske ett antal säsonger.

Sportchef Niclas Lundkvist kommenterar rekryteringen:

– Det känns jättebra att vi kan jobba vidare med honom här i Skellefteå AIK. Han har erfarenhet och har varit med sedan vi startade upp verksamheten igen, vilket det skapar en kontinuitet som vi värdesätter, samt att han har en passion och ett driv att vilja fortsätta utveckla verksamheten för att kunna lyfta den till nästa nivå.

Lundins kontrakt är på ett år och sträcker sig över säsongen 19/20.

Vid frågor: Sportchef Niclas Lundkvist - 070 370 66 00