Storvinst på hemmaplan
Publicerad: 2019-03-07
Matchreferat
I jakten på en slutspelsplats tog Skellefteå AIK emot Timrå. Med en matchbild som präglades av olika skador var det ändå inte det som blev snackisen. Det var faktumet att Gustav Lindvall höll nollan i comebacken – och att sex målskyttar satte sju puckar.

Det är bortalaget som börjar bäst, men Skellefteå vill inte visa sig sämre. Efter att ha spelat in sig i matchen bjuder de upp till dans. Hemmalaget radar upp flera farliga chanser, men det lilla extra saknas. Det ska dröja drygt halva perioden innan AIK lyckas få hål på Timrå, men då skulle det göras ordentligt. Tim Söderlund kommer i fart, åker förbi sin spelare och snärtar upp ledningen i krysset. Söderlund skulle få mersmak direkt, och så fort tekningen fallit sticker 21-åringen direkt och lägger iväg ett skott precis utanför stolpen direkt. Patrik Norén visas ut två minuter för interference och bortalaget kommer närmare. Skellefteå lyckas hålla ifrån. Med halvminuten kvar sticker Tim Söderlund, men istället för ett mål skickas han till botbänken då han åker in i målvakten.

Fullständig islossning
Timrå börjar den andra perioden med både powerplay ett målvaktsbyte, men det stör inte Skellefteå alls. Andreas Wingerli läser spelet och tar vara på ett dåligt pass av målvakten. Wingerlis mer eller mindre specialitet med mål i numerära underlägen visar sig återigen. Direkt efter att utvisningen spelats av sätter hemmalaget press. Flera puckar studsar framför Timråmålvakten, men det är först efter att Oscar Möller får pucken som nätmaskorna rasslar. Bara sex minuter senare är Andreas Wingerli framme igen. Han lägger in pucken framför mål, och efter en turlig studs på en Timråback glider pucken över mållinjen. Med sju minuter kvar av matchen får Mathis Olimb bota 2 minuter för en tripping. Men bortalaget får ingen chans att komma tillbaka, för Linus Lindström står för en soloprestation och får med sig en utvisning. Det blir ingenting av spelet i fyra mot fyra. Istället utnyttjar hemmalaget ett flygande anfall direkt efter. Mathis olimb passar till Bud Holloway som skjuter, och på returen håller sig Albin Sundsvik framme och slår in sitt första SHL-mål till 5–0.

Fortsätter vara effektiva
Trots den stora ledningen slog inte hemmalaget av på takten. Bara trettio sekunder in i den sista perioden sitter en puck strax utanför stolpen för Skellefteå. Och det skulle inte ta slut där. Efter sju minuter håller Edwin Hedberg sig framme på en retur i powerplay. Men Timrå skulle få en chans att fina till siffrorna. Efter en sargduell visades Johan Alm ut från isen på ett matchstraff för boarding. Timrå kunde inte utnyttja sitt fem minuter långa numerära överläge. Men Skellefteå stannade inte upp. Med två minuter kvar blir Linus Lindström ensam framför målvakten. Han får god tid på sig, fintar sig till 7–0 och sätter slutresultatet.