Full pott & slutspelsklart
Publicerad: 2020-03-09
Juniorkollen
Skellefteå AIK:s J20 begav sig till 08-området i helgen och reste hem med nio pinnar i bagaget medan J18 rodde hem dubbla möten mot Modo. Därmed blev det serieseger för de förstnämnda och slutspelsavancemang för de sistnämnda.

J20 inledde helgen i Södertälje där bland annat Albin Sundsvik stod för två fullträffar och Kevin Kariander sitt elfte mål i denna serie, där segersiffrorna skrevs till 5-2 för svart och gult. Detta följde laget upp med en vändning mot Gnaget i en match som hemmalaget ledde med 3-1. William Persson och Simon Robertsson satte varsin puck innan Måns Forsfjäll gjorde avgörande målet i mitten av tredje perioden. Helgen avslutades sedan i Västerås och även här stod man för en mäktig vändning efter underläge 0-2. Oscar Nilsson och Albin Sundsvik hängde varsin inom loppet av 17 sekunder följt av avgörande 3-2 från Arvid Mella med dryga minuten kvar. Dessa segrar gjorde att laget säkrade förstaplatsen i fortsättningsserien och nu är klart för slutspel.

För J18 väntade back-to-back-möten med Modo med inledande match i Örnsköldsvik. Efter att först ha tappat 3-0 till underläge vände man slutligen på steken för att ro hem det med 5-4. Två av målen kom från Axel Bergqvist och avgörande pucken satte Lukas Johansson. I söndagens retur blev det samma segersiffror efter att gästerna både haft ledning med 3-1 och 4-3. Efter bland annat två mål av Oliver Sjöström avgjorde Per Jonsson med ca två minuter kvar på klockan. Dessa segrar satte laget på en sjunde plats i J18 Allsvenskan Norra och nu väntar slutspel med start på torsdag.