• Huvudsponsorer

Tommy inför Rögle: "Måste komma ut starkt"

18 oktober 2019 14:18

Turnétåget har lämnat huvudstaden för tillfälligt besök på skånska marsklandet. Där väntar Rögle i sin kompakta grönfärgade arena. "Gäller det att ladda om energimässigt, både kroppsligt och mentalt", säger Coach Samuelsson inför matchen.


Ett Skellefteå AIK-skepp kommer lastat med en ny moralstärkande seger inför ett makalöst bortastöd på Hovet. Denna mersmak plockar nu laget med sig till lördagens drabbning.

– Vi gör en bra match i det stora hela. Spelet över hela banan är riktigt bra, sedan kan vi bli bättre på att vårda puck men vi ska ta med oss presspelet och inte vara passiva utan hela tiden aggressiva - då blir vi tydliga framför allt mot oss själva men även mot motståndaren, säger Tommy Samuelsson.

Coachen uppskattar inramningen i Catena Arena men belyser beredskap från sina mannar i samband med detta.

– Det är en häftig arena att spela i med bra tryck och folket är nära. De kommer ösa på så vi måste komma ut starkt och vara med direkt.

"Vet att vi kan göra en stark insats"

Avslutningsvis lyfter han fram värdet av en ordentlig uppladdning runt ett tätt spelschema som detta.

– Först ska vi genomföra en bra träning här i Ängelholm idag (fredag) sedan gäller det att ladda om energimässigt, både kroppsligt och mentalt. Det är ju kort tid mellan matcherna så vi måste börja fokusera redan i eftermiddag vad vi ska göra imorgon och fortsätta ha på oss en bra kostym, för vi vet att vi kan göra en stark insats där ute.

Lördagens möte med Rögle drar igång 15.15 i Catena Arena. Se matchen på C More.