NHL-legendar hyllas på Skellefteå AIK:s Wall of Fame
Publicerad: 2015-10-26

Jan X:et Erixon är näste spelare att bli invald i Skellefteå AIK:s Wall of Fame. På lördag hyllas han vid en särskild ceremoni i samband med matchen mot Malmö.

På Wall of Fame hyllas Skellefteå AIK:s egna hjältar och legendarer. Det är spelare som betytt lite extra för klubben, spelare som med kunnande och karaktär burit laget i både framgång och motgång.

Jan Erixon är en sådan spelare. På lördag 31 oktober hyllas han vid en ceremoni i samband med hemmamatchen mot Malmö. Då får han ta en plats bland andra legendarer som Hardy Nilsson, Klimpen Häggroth, Göran Lindblom, Acka Andersson, Göte Almqvist, Hasse Svedberg, Garvis Mättää och Roland Stoltz.

Jan Erixon gjorde fyra säsonger i Skellefteå AIK 1979-1983. Under de åren hann X:et vinna JVM-guld, spela 42 a-landskamper och delta i en Canada Cup och två VM-turneringar. Därefter blev det tio säsonger för New York Rangers i NHL. Där han fick stort anseende som en stenhård defensiv specialist, oumbärlig för sitt lag i box play. Efter NHL avrundade han spelarkarriären i Skellefteå. Därefter fick X:et en strategisk roll i Skellefteå AIK:s talangfabrik, där han är ett föredöme för unga spelare som vill utvecklas och komma vidare i sina karriärer.

Ceremonin genomförs med start ca 15 minuter innan matchstart kl 18.30.

Skellefteå AIK Hockey