Elitserien och Svenska Hockeyligan blir SHL
Publicerad: 2013-06-17

Idag byter Elitserien och Svenska Hockeyligan namn till SHL. SHL är förkortningen av Svenska Hockeyligan (nationellt) eller Swedish Hockey League (internationellt).

Ett förtydligande av varumärket är ett steg i en långsiktig plan hur SHL ska utvecklas, vilket också innebär en översyn av manualer, regelverk samt styrning av SHL.
- SHL håller världsklass vad gäller kvalitet på ishockey, och är i allra högsta grad intressant nationellt såväl som internationellt. Därför vill vi arbeta vidare för att höja värdet för alla som tittar på hockey, säger Jörgen Lindgren VD för SHL.

Det här är ett långsiktigt framtidsarbete som styrelsen och ägarna av SHL varit delaktiga i för att positionera ligan tydligare, vilket kommer att ligga till grund för bättre underhållning, säkerställa kvaliteten på ishockeyn, samt ge ökade intäkter till klubbarna för att kunna investera i ligans framtida utveckling.

Den nya visionen ”den totala sportupplevelsen” och kärnvärdet att ”skapa känslor” ska genomsyra allt från och med nu, vilket ställer krav på alla inom SHL att leverera det yttersta på alla fronter. All verksamhet ska alltid ha ishockeypubliken i fokus enligt den nya plattformen för SHL. Detta är något som kommer att märkas redan till kommande säsong 2013/2014.

Anledningen till namnbytet är att namnet, som nu också används i den nya logotypen, tydligare kommer att positionera varumärket. SHL talar om att det är i Sverige, att det är hockey och att det är en liga – ett tydligare varumärke. Något som tidigare varit otydligt då namnen Elitserien, Hockeyligan, Svenska Hockeyligan och SHL använts.
- Den här förändringen gör att vi nu kan börja använda och investera i varumärket långsiktigt på ett helt annat sätt än vi gjort tidigare, säger Jörgen Lindgren VD SHL.

Skellefteå AIK Hockey