Juniorlagen i serietopp efter helgen
Publicerad: 2019-01-28
Ungdom
J20 agerade värdar för två skånska besök denna helg och gjorde det med framgångsrik utsago. J18 begav sig till Dalarna för dubbla bortadrabbningar och plockade med sig fem poäng hem till Norrland.

J20 inledde helgen mot Malmö där det blev seger med 3-1 efter tre mål inom loppet av fem minuter i sista perioden. Dessa stod Markus Ruuskanen, Andreas Zetterman och Oscar Nilsson för. Burväktaren Elias Moberg hade även en lyckosam kväll mellan stolparna med ett stoppande på över 95% av skotten. Lundmarks gäng följde upp denna trepoängare med en ny under söndagen då Rögle stod för motståndet. Här skrevs segersiffrorna till 5-3 efter en stark förstaperiod med ledning 3-0. Ruuskanen stod för två nya kassar i denna match. Helgens två segrar tog upp laget i serieledning i fortsättningsserien.

J18 befann sig i Dalarnas snötäckta skogar denna helg där man inledde mot Mora under lördagen. Det blev seger med 3-1 i denna match efter mål av Gabriel Säll, Arvid Mella och Oliver Sjöström. I kassen stod Hugo Marklund för en stark insats med 27 stoppade skott. Därefter väntade Leksand i vad som blev en tätare historia och vinst efter straffar. Dessförinnan hade grabbarna hämtat upp ett 1-3-underläge i tredje perioden i en match där Simon Robertsson stod för tre av målen samt den avgörande straffen. Helgens segrar håller kvar laget i serietopp med fyra poängs marginal.