Fem tränare klara på damsidan

30 juni 2021 14:14
Pressrelease

Satsningen mot SDHL går vidare med Kajsa Östlund vid rodret, som nu går in i rollen som huvudtränare på heltid. Vid sin sida har hon fortsatt Thomas Lindahl, Henrik Östlund och Katarina Burvall, samt Claes Lindholm som är ny för i år. "En fantastisk möjlighet att få vara med och utveckla verksamheten framåt samt få möjligheten att utvecklas ännu mer i rollen som tränare", säger Kajsa om sin nya heltidsroll.


Efter en strandad fjolårssäsong har vi nu en trupp och ett tränarteam så gott som färdigställt inför 21/22. Kajsa Östlund har varit headcoach för damlaget sedan återstarten 17/18 och fortsätter i denna roll även över kommande säsong - den här gången på heltid. Fortsätter gör även Thomas Lindahl, med ansvar för individuell utveckling, Henrik Östlund, videocoach, och Katarina Burvall, fystränare. De får förstärkning av Claes Lindholm som går in som assisterande tränare.

– Det är ju ett lagarbete på samma sätt som för spelarna så det jätteviktigt att ha bra och kompetenta personer som fungerar tillsammans, det känns bra att jobba vidare med Thomas och Henke och att de vill köra vidare. Claes kommer in också, vilket känns jättespännande då jag fått ett mycket bra intryck av honom. Sedan har vi även "Katta" i rollen som fystränare, så allt som allt känns det väldigt positivt, säger Kajsa.

Östlund har tidigare representerat Skellefteå AIK som spelare och har sedan 2017 lett laget som tränare med ett tydligt mål att nå SDHL, vilket hon nu kommer få chansen att göra på heltid.

– Det känns jättekul och inspirerande att få jobba med hockey på heltid. Det har jag aldrig gjort förut så det känns som en fantastisk möjlighet att få vara med och utveckla verksamheten framåt samt få möjligheten att utvecklas ännu mer i rollen som tränare. Ser även framemot att på ett närmare sätt ta del av den fina kompetens som finns i föreningen, säger hon.

Niclas Lundkvist, sportchef i Skellefteå AIK Hockey, kommenterar tränarkonstellationen:
– Först och främst känns det oerhört inspirerande från föreningen att skapa den här möjligheten att få jobba heltid med utvecklingen av damhockeyn i Skellefteå AIK, med fokus på A-laget men med en del andra frågor kring damhockeyn i Skellefteå i stort. Vi har fått ihop ett starkt tränarteam och jobbar på att få klart en målvaktstränare som den sista pusselbiten. Jag tycker vi skapat bra förutsättningar för tjejerna för att få utveckling med ett jättespännande tränarteam som ska försöka ta oss till nästa nivå.

Skellefteå AIK:s ledarteam på damsidan 2021/2022:
• Ulrika Dahlgren, Team Manager
• Kajsa Östlund, huvudtränare (heltid)
• Thomas Lindahl, assisterande tränare (med fokus på individuell utveckling)
• Claes Lindholm, assisterande tränare
• Henrik Östlund, videocoach
• Katarina Burvall, fystränare

Samtliga tränare har kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/2022.