J18 klara för SM i Nyköping!
Publicerad: 2019-03-30
Ungdom
Skellefteå AIK tog emot Modo i kvartsfinal 2:3 under lördagen och efter en het batalj knep man slutligen vinsten med siffrorna 3-2. Därmed är laget klart för J18-SM i Nyköping nästa helg.

Gästerna från Ångermanland kom minst sagt påkopplade till lördagens matiné i Skellefteå Kraft Arena och öppnade även starkast med ledning redan efter 32 sekunder. Dock skulle Tränare Karlssons mannar repa sig snabbt efter att SHL-beprövade Albin Sundsvik stött in en retur två minuter senare. Därefter väntade ett rejält ställningskrig med den klassiska slutspelsprägeln i luften.

1-1 stod sig till drygt mitten av andra då Kenneth Gulbrandsen höll sig framme för att trycka in AIK:s första ledningsmål för matchen. Modo tryckte sedan på för kvittering men istället kunde Arvid Mella prickskjuta in 3-1 i slutet av perioden för att ge laget en lovordande pausvila. Slutperioden blev, som väntat, också tät med en snabb reducering från gästerna. De etablerade sedan rätt hårt tryck mot slutet men hemmalaget höll undan och kunde knipa segern med uddamålet. Detta innebär att laget är klart för J18-SM i Nyköping nästa helg med semifinalspel under fredagen.

Matchens stora snackis blev ett två-mot-ett-läge för Modo med 10 sekunder kvar där AIK-målvakten Oscar Darnell gör en snabb överflyttning och sedan en matchavgörande räddning av det mer häpnadsväckande slaget.