Damlaget skriver kontrakt med två juniorer

21 maj 2021 12:10

Lova Falkman och Evelina Arvidsson är två tjejer som kommer från Skellefteå AIKs juniorverksamhet. Lagets team manager Ulrika Dahlgren har nu valt att skriva juniorkontrakt med tjejerna.


Evelina är en ung lovande forward med mycket bra skolning, tekning och ett bra skott. Lova är en lovande back med bra skolning. Hon är stark i närkamperna och har ett bra skott. Båda tjejerna är orädda och tar för sig. Det kommer att bli kul att se dem gå på is i höst, säger Ulrika Dahlgren.

Du har skrivit junoirkontrakt med Skellefteå AIK dam, hur känns det?

Det känns väldigtt roligt men samtidigt spännande och lite läskigt, säger Evelina.

Ditt bästa hockeyminne Evelina?

Mitt bästa hockeyminne är när jag var i Övik och spelade cup med killarna. Vi kom till final och det var väldigt nervöst för att i gruppspelet hade förlorat mot det laget vi spelade mot i finalen. Vi var riktigt bra och när de var ca 5 sekunder kvar hade vi tekning i egen zon, vi ledde med 3.-2 och vi vinner tekningen och vinner finalen. Det var jätteroligt att vinne specielt för att det var första gången jag kom till final och både min mamma. och storasyster var på läktaren så det var kul att de hade följt hela cupen.

Vad är dina styrkor på isen?

Mina styrkor på isen skulle jag säga är skridskoåkningen och spelförståelsen. Jag har även fåttt komplimanger för mitt skott och min tekning med pucken men själv tycker jag att det kan bli bättre, avslutar Evelina.

Även du har fått skriva ett juniorkontrakt med Skellefteå AIK dam, hur känns det?

Jag tycker att det känns riktigt roligt och ser fram emot den säsong som nu kommer, säger Lova.

Lova, vad är ditt bästa hockeyminne?

Jag skulle säga att mitt bästa hockeyminne var när jag gjorde hattrick i TV-pucken 2020.

Vad är dina styrkor på isen?

Jaag skulle säga att mina styrkor på isen är att jag kan läsa spelet och är inte rädd att utmana, avslutar Lova.