Anders Forsberg slutar som tränare i Skellefteå AIK Hockey
Publicerad: 2013-02-04

Anders Forsberg avslutar sitt uppdrag som tränare i Skellefteå AIK Hockey med omedelbar verkan. Styrelsen fattade beslutet vid ett möte i helgen.

- Anders är en bra människa som gjort mycket gott för Skellefteå AIK, men vi har tagit det här beslutet för föreningens utveckling och framtid både på kort och lång sikt, säger Pär Nordlund, ordförande i Skellefteå AIK Hockey.

Styrelsen var enig i beslutet, som fattades tillsammans med den sportsliga ledningen.

- Då vi tittat på kommande säsonger har vi inte sett en plats för Anders Forsberg hos oss. Anders valde under torsdagen, inför matchen mot Växjö, att informera spelarna om att han sedan en tid tillbaka gjort klart med en ny klubb. Vi valde då att sjösätta den nya organisationen redan nu för att skapa stabilitet och bästa möjliga förutsättningar inför stundande slutspel, förklarar Nordlund.

Stefan Klockare, Bert Robertsson och Krister Holm fortsätter som tränare och kompletteras med Hans Wallson, som under de senaste två åren tränat Skellefteås J18- och J20-lag. Den nya konstellationen är en del av en lösning med delat ledarskap där Lasse Johansson, som idag är sportchef, får delvis ny roll där han som general manager knyts närmare a-laget.

- Vi vill fortsätta utveckla vårt sätt att spela hockey. Tillsammans delar vi också ett starkt engagemang för Skellefteå AIK Hockey, säger Lasse Johansson.

Anders Forsberg har varit tränare i Skellefteå AIK Hockey under de senaste tre säsongerna.

Nyheten förmedlas enbart via detta pressmeddelande. För ytterligare frågor som rör styrelsens beslut, vänligen kontakta Pär Nordlund. Frågor om den nya tränarkonstellationen besvaras av Lasse Johansson.

Kontaktinformation: 

Pär Nordlund, ordförande 
Skellefteå AIK Hockey
Tel: 070-539 07 55
e-post: [email protected]

Lasse Johansson, general manager
Skellefteå AIK Hockey
Tel: 070-322 70 55
e-post: [email protected]

Skellefteå AIK Hockey är en av Sveriges ledande ishockeyföreningar och har under de senaste fyra åren nått minst semifinal i ishockey SM-slutspel. De senaste två åren har man även nått finalspel. På ungdomssidan finns 400 aktiva spelare. Omsättningen under säsongen 2011/2012 uppgick till 110 mkr.

Skellefteå AIK