Välkommen, Jesper Frödén!
Publicerad: 2019-04-12
Bygdens Lag 1920
Han är en 24-årig forward som haft en kontinuerlig utveckling under sin allsvenska karriär med den senaste säsongen som sin starkaste. Nu är han klar för två år i Skellefteå AIK. "Rätt steg i min utveckling", säger Jesper Frödén.

Frödén inledde sin juniorkarriär i Huddinge men klev sedan över till Södertälje där han snabbt fick chansen i HockeyAllsvenskan. Därefter blev det en flytt till Stockholm och AIK med fyra säsonger som en bestående del av topplaget. Nu står det klart han tar steget till SHL och Skellefteå AIK.

– Det ska bli oerhört kul! Jag har bara hört bra saker om Skellefteå och man har haft bra koll på dem genom åren. Det är en klubb med höga ambitioner så jag ser verkligen fram emot att komma upp dit, säger han.

Jesper är själv redo för detta personliga serieavancemang.

– Jag känner att det är rätt steg att ta i min utveckling och att det var läge att ta det steget nu.

"Får köpa en varmare vinterjacka"

Han är även redo för det norrländska vinterklimatet.

– Det ska nog inte vara några större problem, men jag får väl köpa en varmare vinterjacka annars (skratt).

Sportchefen Niclas Lundkvist är nöjd med att få in den 24-årige forwarden till lagbygget.

– Det känns riktigt kul att få in Jesper som är en bra kille med ett stort driv att vilja utvecklas hela tiden. Han har haft en positiv utvecklingskurva, tagit stora kliv år efter år och har haft en ledande roll i Allsvenskan där vi ser möjlighet och potential att kunna ta nästa steg här i Skellefteå AIK.

Kontraktet med Jesper Frödén sträcker sig över säsongen 2020-2021.

Vid frågor: Sportchef Niclas Lundkvist - 070 370 66 00

Samuel Söderlund