Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec

Förlust efter Lindströms matchstraff

30 december 2017 17:38
Matchreferat

I årets sista match tog Skellefteå AIK emot Luleå i Skellefteå Kraft Arena. Trots att Skellefteå fick första målet som visat sig så viktigt under säsongen så kunde man inte ta hem segern ikväll. I den första perioden utgick först Bud Holloway skadad och sedan Joakim Lindström efter ett matchstraff och då kunde Luleå vända och vinna med 1-3. Powerplay kom att li helt avgörande då Skellefteå drog på sig en rad onödiga utvisningar i den andra perioden och då tappade initiativet i matchen helt.


Matchstraff för Lindström

Skellefteå inleder matchen riktigt bra med tå byten av hårt tryck mot bortamålet. Luleå vaknar dock till därefter och har några minuter med ett tydligt spelövertag. Efter sex man på isen från Luleå får AIK spela powerplay och precis som utvisningstiden tar slut kommer 1-0 efter att Oscar Möller spelat fram Pär Lindholm till helt öppet läge och Lindholm rakt in pucken i mål.

Matchen bir mer och mer irriterad allt eftersom perioden går. Bud Holloway får en tackling och blir liggande. I bytet direkt därefter är det Joakim Lindström som tar rejäl sats och tacklar och då blir det fem minuter boarding och powerplay för Luleå. Sista fem minuterna av perioden spelar alltså gästerna powerplay men man skapar egentligen ingenting.

Luleå ikapp och ifrån

Matchen bjuder fortsatt på hög intensitet och fysiskt spel. Bägge lagen sliter hårt men bjuder inte direkt på något skönspel. Med såväl Lindström som Holloway borta från laguppställningen tvingas AIK kasta om rätt ordentligt i kedjorna. Skellefteå har sex man på isen efter fem minuters spel och i powerplay kan Luleå kvittera till 1-1 genom Johan Harju.

Efter ännu en utvisning för sex man på isen och sedan ytterligare en för abuse så får Luleå spela nästan två minuter i fem mot tre. Med bara sekunder kvar i spelformen kommer 1-2 genom Emil Larsson. När AIK återigen får spela boxplay blir Pär Lindholm helt fri med Joel Lassinantti gör en fin räddning.

Luleå vinner

Skellefteå börjar riktigt bra i den tredje perioden. Adam Pettersson har placerats med Lindholm och Möller och den kedjan är riktigt pigg i inledningen av perioden. Skellefteå skapar en hel del framåt i första halvan av den tredje perioden men lyckas inte få in pucken. Istället gör Luleå 1-3 genom Nils Lundkvist.

Med knappt fyra minuter kvar av perioden plockar Skellefteå ut Joni Ortio och spelar med sex utespelare i jakt på en reducering. Man har dock svårt att etablera spel i anfallszon mot ett hårt kämpande Luleå. Oscar Möller är närmast att lyckas få in pucken men Luleå håller undan och vinner.