Semifinal 3: Krister Holm
Publicerad: 2014-04-03

Skellefteå AIK fick bästa tänkbara start i bortamatchen mot Linköpings HC i semifinal 2. Krister Holm hoppas att få en bra start även i morgondagens match, men räknar med ett revanschsuget Linköping.

John Norman, Oscar Möller och Joakim Lindström hade redan efter 10.51 tagit plats i målprotokollet i onsdagens match. Skellefteå AIK fick med andra ord en smakstart i en match som slutade 8-2.

- Vi gjorde en jättebra match, konstaterar Skellefteå AIK:s målvaktstränare Krister Holm.

- Vi kom ut starkt och tog taktpinnen på en gång, sedan släppte vi den inte. Alla spelare kuggade verkligen i och bidrog till vinsten. Vi flyttade pucken bra matchen igenom och fick Linköping att jaga. Det bar bra pucksläpp från backplan och då vi kom offensivt var vi väldigt effektiva. Det var även ett hårt jobb för att vinna tillbaka pucken då vi förlorade den.

Med ett tufft matchschema så gäller det att hitta bra sätt att återhämta sig. Mat och sömn är självfallet viktiga ingredienser, och sedan att träna. Under torsdagen blev det lite olika upplägg för spelarna förklarar Holm.

- Det var upp till killarna hur de ville träna, alla fick förbereda sig på det sätt de behövde. Vi hade frivillig isträning, så en del rehabade och en del cyklade. De som inte spelade igår fick köra lite längre.

Skellefteå AIK har som bekant tre målvakter. Hittills har Markus Svensson stått alla slutspelsmatcher, men det är en bra grupp som alla hålls redo för match menar Holm.

- Målvakterna har kört på hårt. Vi har med oss alla tre på bortaplan, och den som inte är dressad får köra ett rejält fyspass med Thomson.

Nu är det dags för det tredje mötet med Linköping under semifinalen och AIK har 2-0 i matcher. Men Holm räknar med att det är ett Linköping fyllt av revanschlust som äntrar isen i Skellefteå Kraft Arena imorgon kväll.

- Det är ett nytt blad och vi ser fram emot den matchen. Starten kommer att bli viktig även här. Linköping kommer definitivt att vilja ha en annan matchbild, så det blir förmodligen en stenhård match mot ett revanschsuget lag. Därför gäller det att vi håller i kompassen och följer vår gameplan.

Anna Hägglund