Skellefteå AIK vann tredje mot Linköping
Publicerad: 2014-04-04

Efter storsegern senast hade Skellefteå AIK chansen att rycka ifrån till tre matchers ledning. Det var dock gästerna som tog ledningen i den första perioden men Skellefteå åt sig allt mer in i matchen efter kvittering i den andra perioden. I den tredje lossnade det sedan för hemmalaget som till sist vann matchen med 4-1 efter en riktigt bra match där man skapat klart mest i alla tre perioder.

Första perioden

Skellefteå börjar bra och skapar direkt två riktigt farliga chanser för Joakim Lindström. Linköping sticker mellan med en halvchans någon minut senare. Det mesta handlar dock om hemmalaget i inledningen av perioden och man skapar bra tryck mot Linköpings mål. När klockan börjar närma sig mitten av perioden har dock Linköping en bra sekvens och då lyckas man också göra 0-1 när ett skott från Simon Hjalmarsson styrs i mål via Mark Mathesons ben.

AIK får spela powerplay mitt i perioden och skapar en hel rad strålande målchanser men man lyckas inte få hål på Marcus Högberg. Ännu en chans i powerplay kommer för hemmalaget men då har man svårare att få till spelet och gästerna jobbar bra med att rensa ut pucken ur zon. Strax därefter är dock Oscar Sundqvist riktigt nära när han sliter till sig en chans men träffar stolpen. Sista chansen i perioden får Oscar Möller som är nära men inte får in pucken.

Andra perioden

Linköping inleder perioden i powerplay efter att AIK drabbats av en sen utvisning men det är hemmalaget som skapar den bästa chansen under utvisningen när Viktor Arvidsson kommer i helt öppet läge men då gör Högberg en bra räddning. När AIK sedan får spela fem mot tre kommer 1-1 efter styrning från Jimmie Ericsson. Hemmalaget avbryts en aning av ett boxplay men fortsätter sedan att skapa chanser framåt, Erik Andersson har en riktigt bra efter drygt nio minuter.

Joakim Lindström fortsätter att briljera och när han efter att han snurrat bort hela bortaförsvaret spelar fram Niclas Burström till ett jätteläge är det nära men ledningsmålet kommer inte den gången heller. Sedan är Jimmie Ericsson nära att göra mål från mittzon, slagskottet från Ericsson är hårt men träffar stolpen. I periodens sista minut träffar dessutom Lindström ribban, Linköping klarar perioden ut med andan i halsgropen och AIK går till pausvila med vind i ryggen.

Tredje perioden

Perioden hinner bara börja så åker Erik Andersson ut för en interference. Skellefteå fortsätter dock att spela bra boxplay och gästerna lyckas inte skapa något framåt. Tillbaka i spel fem mot fem är det återigen AIK som ser piggast ut men efter knappt sju minuter drabbas Skellefteå av en ny utvisning, denna gång en klart tveksam sådan. I boxplay kommer Pierre-Edouard Bellemare fri mot Högberg som dock gör en grym benparad.

Joakim Lindström kommer loss och blir rejält fasthållen bakifrån men domarna missar det fullständigt, vilken är märkligt då man tydligt ser situationen. Med 11:01 på klockan kommer det efterlängtade 2-1 när Viktor Arvidsson styr in ett skott från Fredrik Lindgren. Domarna missar sedan en helt solklar puck-out som man först dömer och sedan ångrar sig. Sedan kommer i alla fall även 3-1 efter att Oscar Möller serverat Bud Holloway helt öppet mål. Oscar Sundqvist får sedan avgöra med 4-1 i öppen kasse.