Skellefteå vände och vann på övertid
Publicerad: 2017-12-28
Matchreferat
Skellefteå välkomnade Rögle till Skellefteå Kraft Arena på torsdagen och det skulle bli en riktigt spännande match. Efter att ha spelat slarvigt i den första perioden släppte Skellefteå in två mål i den första perioden och trots massor av chanser att spela powerplay i den andra lyckas man inte få hål på en storspelande Ville Kolppanen. Men i den tredje lossnade det äntligen för hemmalaget som på bara några minuter jagade ikapp och kvitterade. På övertid kunde sedan Oscar Möller avgöra med ett mäktigt skott.

Bryan Lerg ger Rögle försprång

Skellefteå har mest puck i inledningen av matchen men det saknas lite skärpa i passningsspelet för att kunna omsätta det i målchanser. Även gästande Rögle slarvar en hel del då man väl har pucken. När gästerna halvvägs in i perioden får spela powerplay skapar man dock två riktigt bra chanser för Ted Brithén men Gustav Lindvall i hemmamålet är bra med båda gångerna.

Joakim Lindström blir frispelad av bortaförsvaret men avslutet täcks bort av samma försvarare. Efter en tackling från Alen Bibic blir det lite gruff och powerplay för Rögle. Gästerna tar då chansen att ta ledningen via en styrning från Bryan Lerg till 1-0. Och bara 25 sekunder senare smäller det igen när samme Lerg sätter 0-2 efter att ha fått ta egen retur.

Ineffektivt Skellefteå

Skellefteå får en tidig chans i powerplay i den andra perioden men kommer inte närmre än en ribbträff från Bud Holloway precis i slutet av utvisningstiden. Utvisningarna börjar därefter att hagla för gästerna. Bland annat får AIK spela fem mot re i en knapp minut men man kommer till på tokig för dåliga avslut från dåliga vinklar.

I andra halvan av perioden kommer ännu en chans i spel fem mot tre för Skellefte, denna gång i nästan två hela minuter. Men inte heller den gången får hemmalaget till spelet, tar för få avslut och får ingen utdelning. Ett ineffektivt Skellefteå går mållöst från den andra perioden trots hela 19 skott på mål och behöver utdelning i tredje för att kunna vända matchbilden.

Grym vändning av AIK

Efter en kort sekvens med powerplay för Rögle försöker Skellefteå sätta full fart och jaga reducering. Man har dock svårt att komma loss mot Rögles hårt kämpande försvar. Istället kommer det en kalldusch efter knappt halva perioden när Rögle vänder spelet och sätter 0-3 genom Jesper Williamsson.

Skellefteå får till sist i alla fall hål på utmärkte målvakten Ville Kolppanen. Filip Berglund kliver fram och sätter 1-3, snyggt framspelad av Joakim Lindström. När sedan AIK får spela powerplay kommer 2-3 genom Adam Pettersson. Och inte ens en minut senare kommer kvitteringen när Bud Holloway sätter 3-3 framspelad snyggt av Pär Lindholm.

Övertid

Förlängningen hinner bara börja innan Oscar Möller dundrar in 4-3 med ett slagskott från strax innanför blålinjen. Skellefteå tar extrapoängen efter en bra avslutning av en i övrigt svag match.