Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 9 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Onsdag Ons 30 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Tisdag Tis 6 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Tisdag Tis 13 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Söndag Sön 18 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

Skellefteå AIK rekryterar ny sportchef

6 april 2016 13:00

Skellefteå AIK nye sportchef blir Mikael Lindgren, som själv tidigare representerat föreningen och har starka band till bygden.

– För mig är det här en fantastisk möjlighet att få jobba i en förening som jag själv representerat och följt under många års tid, säger Lindgren. Det är den förening, förutom Arvidsjaur som ligger mig närmast hjärtat.


Blivande sportchefen Mikael Lindgren har rötterna i Arvidsjaur men redan 1996 gick flyttlasset till Skellefteå för spel med Skellefteå AIK under närmare fem säsonger. Till Skellefteå lockade han även sin bror, Fredrik Lindgren, och bröderna har blivit kvar i stan trots ett par sportsliga utflykter.

Sedan Mikael avslutade sin aktiva karriär har han arbetat som säljare. Han kommer nu närmast från stålkoncernen Repay där han jobbat som försäljningschef under drygt tre år. Bakgrunden som idrottare har han kunnat ta med sig i sitt yrkesmässiga liv, och något han nu tar med sig vidare.

– Jag har varit på väg in i hockeyn som tränare, men har inte fått det att fungera med mitt civila jobb. Att nu få möjlighet att kombinera dem båda känns fantastiskt. Det finns delar i idrotten, som värderingar och ledarskap, som jag fått med mig och kunnat använda i mitt civila jobb och samtidigt utveckla.

– Jag hoppas att kunna få folk att växa och tävla mot gemensamma mål. Jag vill fortsätta utveckla Skellefteå AIK, vi ska fortsätta framåt.

Mikael kommer att tillträda tjänsten som sportchef i mitten av maj och är fram till dess anställd hos Repay.

– Spontant så känns det här som en fantastisk möjlighet att få jobba i föreningen som jag själv representerat och följt under många år. Det är den förening som, förutom Arvidsjaur, ligger mig varmast om hjärtat. Det är ett fint jobb som jag är stolt och glad över och som jag verkligen ser fram emot.

Att det blev Mikael Lindgren som tar över det sportsliga ansvaret efter Lasse Johansson känns som en mycket bra lösning förklarar klubbdirektör Pea Israelsson. Hans profil och bakgrund var något man sökte då man gav sig ut på jakt efter en ersättare.

– Med sin sportsliga erfarenhet, vana av förhandlingar, förankring i bygden tillsammans med att han är en duktig ledare ser vi Mikael som ett bra nyförvärv för föreningens fortsatta utveckling.

Micael Engström kommer att fortsätta som ett bollplank och rådgivare till sportchefen vilket han gjort sedan början av 2000-talet, vilket borgar för kontinuitet i föreningen.

Mikaels sportsliga karriär Mikaels civila karriär
-89 Arvidsjaur
90-91 Sundsvall
91-92 ST Hockey
92-94 Arvidsjaur
94-96 Sundsvall
96-01 Skellefteå AIK (Mörrum)
01-03 Kristianstad IK
05-07 Tränare Arvidsjaur