• Huvudsponsorer

Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

Derbyvinst för U20 efter mäktig vändning

15 augusti 2019 18:58
Ungdom

Det blev en nervkittlande tillställning i Coop Norrbotten Arena när Skellefteå AIK och Luleå invigde sina respektive försäsonger. Oscar Eriksson blev stor hjälte efter kvittering med endast två sekunder kvar och avgörande i sudden.


Första perioden börjar lite trevande med två lag som mest känner på isens kvalitet. Däremot tar det inte lång tid innan derbyprägeln börjar visa sig då det smälls på i det ena sarghörnet efter det andra. De klara chanserna står inledningsvis AIK för men sedan svänger matchens momentum åt hemmalagets håll och de får så småningom med sig en utvisning. Detta förvaltar man på bästa möjliga sätt med en frispelad forward framför kassen som bara kan stöta in en enklare skottpassning. Ledningen står sig sedan perioden ut och de svartgula går till pausvila med ett måls underläge.

I andra är tempot någorlunda upptrissat från start med ett Luleå som trycker på för ett mål till. Detta kommer sedan, än en gång i powerplay, då AIK-målvakten Darnell är skymd och pucken glider in lite retfullt bakom honom. Därefter vaknar våra grabbar i svart och gult lite grann med några längre anfall och farligare chanser som utdelning av det. De lyckas även reducera strax innan pausvilan efter en fin aktion signerad Elias Stenman då han först drar en back och sedan sätter pucken lågt bakom norrbottningarnas målvakt.

I tredje perioden ökar tempot avsevärt och det börjar alltmer efterlikna en tävlingsmatch med hård kamp i såväl sarghörn som framför mål. Ställningskriget pågår hela vägen till slutet av den ordinarie matchtiden och med 19:54 på uret plockar AIK ut Darnell vid en tekning i offensiv zon. Där blir det tekningsvinst, två snabba pass, en projektil i krysset av Oscar Eriksson och vips så har vi utjämnat med två sekunder kvar. Matchen går då till sudden death där samme Eriksson kliver fram efter drygt en minut och avgör säsongens första träningsmatch.

Lagen drabbar samman igen under fredagseftermiddagen med nedsläpp 16.30 i Skellefteå Kraft Arena. Varmt välkomna!

MATCHFAKTA, U20 träningsmatch:
Luleå HF- Skellefteå AIK 2-3 e förl
(1-0, 1-1, 0-1, 0-1)
Mål: Elias Stenman, Oscar Eriksson 2.