• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Derbyvinst för U20 efter mäktig vändning

15 augusti 2019 18:58
Ungdom

Det blev en nervkittlande tillställning i Coop Norrbotten Arena när Skellefteå AIK och Luleå invigde sina respektive försäsonger. Oscar Eriksson blev stor hjälte efter kvittering med endast två sekunder kvar och avgörande i sudden.


Första perioden börjar lite trevande med två lag som mest känner på isens kvalitet. Däremot tar det inte lång tid innan derbyprägeln börjar visa sig då det smälls på i det ena sarghörnet efter det andra. De klara chanserna står inledningsvis AIK för men sedan svänger matchens momentum åt hemmalagets håll och de får så småningom med sig en utvisning. Detta förvaltar man på bästa möjliga sätt med en frispelad forward framför kassen som bara kan stöta in en enklare skottpassning. Ledningen står sig sedan perioden ut och de svartgula går till pausvila med ett måls underläge.

I andra är tempot någorlunda upptrissat från start med ett Luleå som trycker på för ett mål till. Detta kommer sedan, än en gång i powerplay, då AIK-målvakten Darnell är skymd och pucken glider in lite retfullt bakom honom. Därefter vaknar våra grabbar i svart och gult lite grann med några längre anfall och farligare chanser som utdelning av det. De lyckas även reducera strax innan pausvilan efter en fin aktion signerad Elias Stenman då han först drar en back och sedan sätter pucken lågt bakom norrbottningarnas målvakt.

I tredje perioden ökar tempot avsevärt och det börjar alltmer efterlikna en tävlingsmatch med hård kamp i såväl sarghörn som framför mål. Ställningskriget pågår hela vägen till slutet av den ordinarie matchtiden och med 19:54 på uret plockar AIK ut Darnell vid en tekning i offensiv zon. Där blir det tekningsvinst, två snabba pass, en projektil i krysset av Oscar Eriksson och vips så har vi utjämnat med två sekunder kvar. Matchen går då till sudden death där samme Eriksson kliver fram efter drygt en minut och avgör säsongens första träningsmatch.

Lagen drabbar samman igen under fredagseftermiddagen med nedsläpp 16.30 i Skellefteå Kraft Arena. Varmt välkomna!

MATCHFAKTA, U20 träningsmatch:
Luleå HF- Skellefteå AIK 2-3 e förl
(1-0, 1-1, 0-1, 0-1)
Mål: Elias Stenman, Oscar Eriksson 2.