Konstaterad smitta i laget
Publicerad: 2020-10-23
Efter senaste tidens konstaterade fall av Covid-19 i SHL beslutades att samtliga spelare i Skellefteå AIK skulle testas för smitta. Och det har nu konstaterats att laget har två smittade spelare, något som däremot inte kommer att påverka matchen mot Rögle BK imorgon.

Skellefteå AIK har idag två bekräftat positiva fall av Covid-19. Spelarna har diskreta symtom. Hela laget testades 21/10 som en säkerhetsåtgärd, då det påvisats Covidpositiva spelare i Linköping som Skellefteå AIK mötte 17/10.

Samtliga övriga spelare och personal kring laget har testats negativt för Covid-19. Därtill har över hälften av spelarna sedan tidigare antikroppar mot Covid efter genomgången sjukdom. Situationen har rapporterats till SHL och vi följer protokollet för hantering av Covidsmitta i laget, och smittade spelare har isolerats.

Skellefteå AIK och Rögle BK:s medicinska team har kommit fram till att morgondagens match är genomförbar då smittan bedöms som kontrollerad och det har vidare förmedlats till SHL. Matchen planeras att spelas som planerat.

Anna Hägglund