Widing matchhjälte i förlängning
Publicerad: 2015-03-16

Efter att ha inkasserat den andra segern i matchserien på bortaplan välkomnade Skellefteå på nytt Brynäs till Skellefteå Kraft Arena på måndagen. Brynäs som minst sagt hamnat under press gör en riktigt bra match och dominerar matchen i långa stunder men Skellefteå visar återigen styrka när man kvitterar sent i den tredje perioden och sedan avgör i förlängning genom Daniel Widing som blir matchhjälte.

Oavgjort efter jämn förstaperiod
Matchen är inte ens två minuter gammal när Skellefteå tar ledningen, det är Anton Lindholm som gör 1-0 med ett direktskott från backplats. När sedan Lindholm missar pucken i egen zon är dock Brynäs riktigt nära att kvittera då Greg Scott blir helt fri med Markus Svensson. Scott har gott om tid men lyckas inte lura Svensson som räddar.

När hemmalaget lyckas spela med sex man på isen så får Brynäs spela matchens första powerplay. En halvminut in i spelformen drar dock gästerna på sig en utvisning och det blir spel fyra mot fyra istället. Tillbaka med fullt manskap kommer till sist kvitteringen när Anton Rödin först backcheckar och sedan spelar sig fri och sätter 1-1 bakom en chanslös Markus Svensson.

Brnäs snäppet hetare men inga mål
Brynäs inleder den andra perioden bäst och har flera långa anfall nere i Skellefteås försvarszon. Efter några minuter kommer sedan hemmalaget igång och då är rollerna ombytta med hårt tryck mot Johan Holmqvist i Brynäs mål. Johan Holmqvist tycks bli skadad och byte förbereds men kommer till sist fram till att han kan fortsätta.

Det börjar rinna in utvisningar halvvägs i perioden men domarna plockar en märklig dubbelutvisning som drabbar hemmalagets Andrew Calof en smula orättvist. Det missas en hel del klara utvisningar dessutom men åt båda hållen ska sägas. Det spelas ingen direkt vacker hockey i slutet av perioden men det går fort och skapas en hel del chanser, framför allt från Brynäs.

Till förlängning efter ett mål var
Efter bara 26 sekunders spel gör Brynäs 1-2 via en inläggning från blå som Svensson inte har en chans att se. Men det verkar som att målet väcker Skellefteå en aning och man har byte efter byte med bra tryck mot gästernas mål. När Skellefteå får spela powerplay mitt i perioden så kommer kvitteringen då Erik Forssell styr in en skottpassning från Axel Holmström till 2-2.

Skellefteås press fortsätter och intensifieras efter målet och gästerna blir rejält tillbakatryckta. Någon mer utdelning får dock inte hemmalaget utan Brynäs får bättre ordning på spelet så småningom och även om det är Skellefteå som skapar klart mest även i slutet så börjar även gästerna skapa en del oro framåt. Något mål kommer dock inte för endera laget och matchen till förlängning.

Widing avgör för Skellefteå
Skellefteå skapar en bra målchans direkt i första bytet men strax därefter vaskar Brynäs fram en ännu vassare när Jonas Nordqvist träffar stolpen från nära håll. Men det är Skellefteå som avgör matchen efter 3:35 då Daniel Widing sätter 3-2 efter bländande förarbete från Axel Holmström.