Juniorlagen fortsatt obesegrade
Publicerad: 2019-01-21
Ungdom
Både J20 & J18 befann sig på bortaturné denna helg där slutsumman blev varsin trepoängare följt av ett antal förlängningsdraman, vilket håller kvar dem i respektive tabelltopp med ännu obesegrat facit efter full tid.

J20 inledde helgen i Södertälje där det blev seger med 6-3, efter en rekorderlig andra period med hela fem mål från svart och gult. Samtliga AIK-mål kom från olika målskyttar i denna match. Detta följdes sedan upp med en tätare historia i Västerås under lördagen där det blev förlust efter straffar (1-2). Helgen avslutades i Karlstad där grabbarna hämtade upp ett 0-2-underläge där en sen kvittering av Albin Eriksson tog matchen till förlängning som Färjestad avslutade tidigt.

J18 befann sig också i Karlstad denna helg där man vann med besked efter att man, precis som J20, prickat in fem mål under matchens andra period. Segersiffrorna skrevs till 6-2 där bland annat Måns Forsfjäll stod för dubbla fullträffar. Turnébussen gick sedan till Örebro där det blev jämnt skägg och sudden death med ställningen 2-2 efter full tid. Där skulle Oscar Nilsson bli hjälte efter 1 minut och 25 sekunder. Arvid Mella stod för de första två målen. De fortsätter toppa J18 Allsvenskan Norra med sina 17 poäng av 18 möjliga.

MATCHFAKTA, J20:
Södertälje-AIK 3-6 (1-0, 1-5, 1-1)
Mål: Kenneth Gulbrandsen, Adam Wilsby, Fredrik Granberg, Albin Sundsvik, Simon Robertsson, Albin Eriksson.

Västerås-AIK 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Mål: Albin Eriksson.

Färjestad-AIK 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)
Mål: Kevin Kariander, Albin Eriksson.

MATCHFAKTA, J18:
Färjestad-AIK 2-6 (2-1, 0-5, 0-0)
Mål: Måns Forsfjäll 2, Oliver Sjöström, Erik Weiborn, Jacob Sundin, Samuel Bergmark.

Örebro-AIK 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)
Mål: Arvid Mella 2, Oscar Nilsson.