• Huvudsponsorer

Aaro återvänder - ledarsidan klar i J20

5 april 2019 12:00
Ungdom

Mikael Aaro är tillbaka på tränarbänken i Skellefteå AIK:s J20. Där kommer han återförenas med Lasse Marklund som han hade ett gott samarbete med vid senaste sejouren i klubben. "Vi har en stark samsyn", säger Aaro.


Piteåfödde Aaro spelade flertalet säsonger för Piteå HC men spenderade slutdelen av sin aktiva karriär i HockeyAllsvenskan och klubbar som Almtuna och Karlskrona. Därefter sadlade han snabbt om till tränare med bland annat en säsong i Skellefteå AIK:s J20. Nu står det alltså klart att blir en comeback på denna tränarbänk.

– Det känns bra! Jag hade det jättebra förra gången jag var i Skellefteå så det känns enbart positivt och det ska bli kul att jobba med juniorutveckling igen, säger Aaro.

Han kommer närmast från två säsonger som assisterande tränare i SHL och Karlskrona, vilket givetvis varit meriterande.

– Man har så klart lärt sig mycket av att få vara på högstanivå. Inte bara runt hockeyn utan ledarskapsmässigt överlag när det kommer till att jobba med grupper etc. Det är viktigt hur man leder och hur man bildar så det är många intressanta grejer man tar med sig helt klart.

Han var senast här som assisterande J20-coach säsongen 15/16 och bildade då tränartrio med Jan Erixon och Lasse Marklund. Nu återförenas han med den sistämnde i en jämnt fördelad tränarroll.

– Jag har pratat en del med Lasse och vi har, precis som förra gången, en väldigt stark samsyn på hur vi vill tänka och jobba kring hockey så det känns bra att få jobba med honom igen, avslutar Aaro.

Sportchefen Niclas Lundkvist kommenterar det nya upplägget:
– Mikael är ju förhållandevis ung men har hunnit bygga på sig en hel del erfarenhet och stått i ett SHL-bås också, så det känns spännande att få in honom i föreningen igen. Han har ju varit här förut och känner till hur vi jobbar, så nu ska vi få ta del av den kunskap han fått med sig under den tid han varit borta och fortsätta förädla och utveckla honom som ledare här framöver. Då kommer vi ha ett bra team på J20-sidan, med han och Lasse.

Gällande Skellefteå AIK:s J18 så fortsätter respektive samarbeten med Andreas Karlsson och Martin Sandgren.

Kontraktet med Mikael Aaro sträcker sig över säsongen 2020-2021.

Vid frågor: Sportchef Niclas Lundkvist - 070 370 66 00