Linus inför HV71 - SKE: "Tar kampen"
Publicerad: 2020-01-10
Skellefteå AIK har begett sig till Småland för match mot HV71 i Kinnarps Arena denna lördag. Där vill Linus Lindström bygga vidare på lagets positiva trend. "Vi har hittat en bra rytm", säger #16.

Linus fyllde 22 i onsdags och firade det efterföljande dag genom att sätta punkterande 4-2 mot Frölunda. Nu tar han och laget med sig detta momentum till lördagens bortadrabbning mot HV71.

– Vi har hittat en bra rytm i laget. Vi rullar på och har några starka vinster nu där vi spelat bra, sedan var det så klart skönt att få göra mål och stänga matchen här efter födelsedagen också, säger Lindström.

Han har bildat fartfylld formation med Kiiskinen och Möller senaste matcherna och trivs med de meriterade vingarna vid sin sida.

– Jag tycker vi klaffar i varandra bra. Alla tar kampen framför mål, jobbar hårt och vinner tillbaka puckar så vi kan skapa lägen. Vi måste bara sätta dit lite fler av dem men jag tycker det stämmer riktigt bra mellan oss. Jag gillar att spela med dem.

Linus nätade mot HV71 (borta) senast och vet vad som krävs för att skriva en ny framgångssaga mot smålänningarna.

– Vi får tänka på att de gillar att spela långa spel över hela banan så vi får täppa till i mittzon, då tror jag vi kan skapa många lägen och trycka ner dem därifrån.

Lördagens möte mellan Skellefteå AIK och HV71 har nedsläpp kl 15.15 i Kinnarps Arena. Matchen visas på TV4 och C More Hockey.

Samuel Söderlund