Hockeybussarna utökar med ny rutt
Publicerad: 2018-09-05
Skellefteå buss och Skellefteå AIK utvecklar resandet med hockeybussarna med en ny tur till och från Boliden vid hemmamatcherna i SHL (inte CHL). Samtidigt ökar trafiken med hockeybussarna till att även omfatta hemmamatcherna i CHL med premiär på torsdag. – Att åka buss tillsammans är både roligt och avkopplande. Som hockeyspelare har vi verkligen vanan inne att åka buss. Vi ser gärna att så många fans som möjligt tar chansen att komma till arenan på det här sättet, säger NHL-hemvändaren och AIK-backen Petter Granberg.

Redan förra säsongen kördes hockeybussarna helt i Skellefteå buss regi till SHL-matcherna. I år utökas turerna att även gälla gruppspelsmatcherna i Champions Hockey League: 6/9, 8/9 och 16/10. Skellefteå buss erbjuder med start på torsdag, hemma mot polska Tychy, ett rabatterat säsongskort till hockeybussen, exklusivt för Skellefteå AIK:s säsongskortsinnehavare. Barn upp till sju år åker gratis och för de lite äldre barnen finns billiga barnbiljetter.
– Förra säsongen var det många som valde att ta bussen till matcherna och vissa turer var det fullsatta bussar. Därför känns det bra att även fortsättningsvis kunna erbjuda avgångar till samma låga priser tack vare samarbeten med våra sponsorer, säger Andreas Olofsson, vd på Skellefteå buss.

Satsning på Boliden
En nyhet är att reseutbudet med hockeybussarna även kommer att gå längs en ny linje från Boliden vid hemmamatcher i SHL från och med premiären den 15 september.
Turvägen för den nya linjen blir Boliden–Strömfors–Svanfors–Svanström–Åliden–Varuträsk–Skellefteå Kraft Arena.
– Vi vet att det finns ett starkt hockeyengagemang i Boliden med omnejd och ser potentialen i att kunna erbjuda även publiken som bor i de delarna av kommunen ett smidigt sätt att ta sig till och från matcherna. Vi kör Boliden som en test den här säsongen för att se om den extra satsningen matchar våra förhoppningar. Exakt körväg med hålltider för den nya linjen kommer vi att informera om på vår hemsida när detaljerna är satta, säger Andreas Olofsson.

Digitalt resande
Ett enkelt sätt att betala resan är digitalt och då smidigast via app eller kontokort. Kontanter är sedan tidigare ingen betalmöjlighet som används i Skellefteå buss trafik.
Skellefteå AIK:s årskortsinnehavare erbjuds att köpa ett reskassakort för hemmamatcherna i SHL och CHL. Priset är kraftigt rabatterat. Kortet kan även nyttjas för resor i den ordinarie stadstrafiken.
– Vi gläds över att kunna fylla vårt erbjudande för våra lojala årskortsinnehavare med ytterligare mervärde. Att åka buss är ett klimatsmart och kostnadseffektivt sätt att ta sig till matcherna. För den i bygden som vill resa med sina svartgula vänner är hockeybussen perfekt, säger Håkan Billing, marknadschef hos Skellefteå AIK.

Slipper köer
Tio minuter efter slutsignalen väntar hockeybussarna vid El & Diesels parkering. Bussarna får fri passage. Resenärerna slipper därmed både tidsödande köer och att skrapa isiga rutor.
– Ju fler som väljer att åka hockeybussen den här säsongen, desto större blir möjligheterna för oss att ytterligare utveckla resemöjligheterna till kommande säsonger, säger Andreas Olofsson.

För tidtabeller och mer information läs här: http://www.skebuss.se/hockeybussen/

BILJETTPRISER HOCKEYBUSSEN 2018/2019
Busstur 1–4 – Bureå, Örviken, Stackgrönnan, Skelleftehamn, Ursviken 60 kr
Busstur 1–4 – övriga orter – 40 kr
Busstur 5 – alla orter, 60 kr
Busstur 6 – alla orter, 60 kr
Alla ovan priser avser tur och retur. Den som bara vill åka en väg betalar tur och returpriset.

PRISER ÅRSKORTSKUNDER:
Hel grundserie (26 matcher) vuxen:
• Bergsbyn + stan; 670 kr.
• Bureå / Örviken / Ske-hamn / Ursviken / Byske / Burträsk; 990 kr.
Hel grundserie (26 matcher) 7–12 år:
• Bergsbyn + stan; 360 kr.
• Bureå / Örviken / Ske-hamn / Ursviken / Byske / Burträsk; 540 kr. Halv grundserie (13 matcher) vuxen:
• Bergsbyn + stan; 360 kr.
• Bureå / Örviken / Ske-hamn / Ursviken / Byske / Burträsk; 540 kr.
Halv grundserie (13 matcher) 7–12 år:
• Bergsbyn + stan; 180 kr.
• Bureå / Örviken / Ske-hamn / Ursviken / Byske / Burträsk; 270 kr.

Barn 7–12 år har halva priset av vuxenpriset, 20:- resp. 30:-.
Barn under 7 år gratis i vuxens sällskap.

Skellefteå AIK Hockey