Förlängt kontrakt med Arvid Lundberg
Publicerad: 2014-04-11

Det är nu klart att Arvid Lundberg stannar i Skellefteå AIK ytterligare två säsonger.

Skellefteå AIK har förlängt kontraktet med backen Arvid Lundberg, en spelare som tagit ett stort kliv i sin utveckling under säsongen kommenterar General Manager Lars Johansson.

 - Arvid har klarat klivet upp i SHL riktigt bra. Han är spelskicklig och har bra fysik, och har lyckats använda sina redskap på bästa sätt.

19-årige Lundberg har Skellefteå AIK som moderklubb, och Johansson gläds åt att han trivs och vill stanna i Skellefteå AIK.

- Arvid är en tvåvägsback som gått hela vägen genom våra egna led och är införstådd i den typ av ishockey som vi vill spela här. Så det är jättekul att han nu vill fortsätta utvecklas på A-lagsnivå hos oss.

Arvid är även han glad över kontraktsförlängningen.

- Det känns jättebra! AIK är det bästa stället att utvecklas på för mig. Jag kommer härifrån och mitt mål har alltid varit att få representera AIK.

Han har haft en bra säsong, och det är lätt att glömma att han fortfarande är i juniorålder. 46 matcher har han hittills spelat med A-laget den här säsongen, och han erkänner att han inför säsongen inte vågat hoppas på så mycket speltid.

- Det har varit en häftig resa att ta klivet från junior- till seniorhockeyn. Från att ha spelat i en nästan tom arena till att spela i en kokande arena, det är riktigt kul! Jag är glad över förtroendet jag fått, att de tror på mig. Jag hade förväntat mig att träna med laget, likt förra året, och kanske få vara med på bänken i någon match, så det har gått lite över förväntan.

 

Anna Hägglund