• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar

Andreas Wingerli satte segermålet

2 oktober 2018 21:09
Matchreferat

Skellefteå välkomnade finalmotståndarna Växjö från i våras tillbaka till Skellefteå Kraft Arena på tisdagen. Publiken bjöds på en fartfylld och riktigt underhållande match där Skellefteå till sist kunde säkra seger med 2-1 efter mål av Filip Berglund i den första perioden och avgörande av Andreas Wingerli i mitten av den tredje. Mantas Armalis bjöd på en riktigt bra match i målet för Skellefteå som sammantaget var det bättre laget trots en liten dipp i mittperioden.


Rasande fart från start

Den första perioden inleds i ett närmast vansinnigt tempo. Allra högst fart har Skellefteå som också kan utnyttja farten till att kämpa till sig pucken i anfallszon och skapar då också chanser. Bland annat har Juhamatti Aaltonen ett direkt skott som går precis utanför högra stolpen. När man sedan får chansen att spela powerplay kommer också 1-0 efter att Filip Berglund skjutit via Niclas Burström in i mål.

Skellefteå får några minuter senare en till chans i numerärt överläge och spelar riktigt bra i spelformen. Man kan också behålla initiativet in i spelet fem mot fem efteråt och har hård press mot bortamålet i några minuter. I slutet av den första perioden får Växjö spela sitt första powerplay men trots att man spelar runt bra kan Skellefteå hålla undan bra.

Växjö kvitterar

Skellefteå inleder bra även i den andra perioden. Det extremt höga tempot från den första perioden har kommit av sig något men fortfarande är det en underhållande match med två lag som skapar en hel del framåt. Brendan Shinnimin får chansen helt ensam med Mantas Armalis men då gör en Armalis en grym benparad.

Skellefteå skapar också ett friläge när Adam Pettersson i samarbete med Bud Holloway dribblar sig fri men då räddar Viktor Fasth. Istället är det Växjö som kan kvittera med knappt fyra minuter kvar av perioden när Roman Horak sätter en backhand via ribban in i mål bakom Armalis.

Wingerli säkrar hemmaseger

Växjö skapar chanser i ett tidigt powerplay i början av den tredje perioden men Armalis fortsätter att se trygg och säker ut i målet och räddar de chanser som skapas. Skellefteå skapar nästa målchans när Jimmie Ericsson träffar stolpen efter hårt tryck mot bortamålet. Hemmalagets tryck fortsätter dock och med åtta minuter kvar av perioden kommer utdelningen när Andreas Wigerli prickskjuter in 2-1 efter snyggt förarbete från Joakim Lindström.

Växjö får en ny chans i numerärt överläge efter att Aaltonen åkt ut för en tripping. Skellefteå spelar dock riktigt rejält och intensivt i boxplay och klarar utvisningen utan problem. Med två minuter kvar av perioden lämnar Viktor Fasth målet och Växjö spelar sex mot fem. När Holloway åker ut för puck-out blir det dessutom spel sex mot fyra. Ett par chanser kommer men efter en bra räddning från Armalis i slutsekunderna så säkrar AIK segern.