Ljuvlig seger inför ljuvlig publik
Publicerad: 2019-11-04
Skellefteå AIK tog emot Björklöven i DamEttan Norra under söndagen i vad som slutligen blev en derbyhistoria med lyckligt slut. Med underläge inför tredje perioden klev laget ut och sköljde över rivalerna från södra Västerbotten.

Det började lite krampaktigt för Östlunds gäng med diverse svårigheter att hitta in mot motståndarnas mål. Gästerna stod även för första fullträffen och klev in med ledning 0-1 inför period tre. Där utjämnar nyförvärvet Lina Boström omgående och sedan följer en svartgul dominans inför den entusistasiska hemmapubliken. Ida Normark sätter 2-1 kort därpå och Janka Hlinkova utökar med en powerplay-projektil och sitt tredje mål för säsongen. Ronja Danielsson punkterar sedan matchen med ca tre minuter kvar. I kombination med detta stod Miranda Dahlgren för en ny stabil insats mellan stolparna i denna starka 4-1-viktoria. Slutsumman blev alltså en ljuvlig derbyvinst inför en ljuvlig publik på närmare 1000 personer.

Tack till alla inblandade! Nästa hemmamatch spelas lördag 30 november mot Luleå.