Krister Holm: "kaxigare i spelet med puck"
Publicerad: 2016-04-22

Skellefteå AIK lyckades inte kvittera finalserien mot Frölunda igår, och därför är det på söndag ett vinna eller försvinna-läge. AIK laddar batterierna på bästa sätt och hoppas att man tillsammans med hemmapubliken åter ska vinna i Skellefteå Kraft Arena på söndag.

Det var en spännande och underhållande finalmatch igår. Tempot högt och två skickliga lag gjorde upp i Göteborg.
- Det var en tight match, kommenterar Krister Holm och fortsätter:
- Vi hade tålamod och bra värderingar. En bra match generellt med hög fart då det är två lag som driver upp tempot.

Efter en mållös första period tog AIK ledningen i andra, men hemmalaget lyckades under två olyckliga minuter vända på resultatet. En tidig AIK-kvittering i tredje gav hopp, men Frölunda återtog ledningen och sista halvan av tredje blev en lång jakt på kvittering.
- Första och andra var våra bästa perioder men i tredje blev vi forcerade då vi försökte vända underläget. Det blev vår sämsta period, bedömer Holm.



Alla fyra finalmatcher har varit jämna med hög hockeykvalité. Men Holm tycker att det finns saker att förbättra inför final 5.
- Det finns saker att göra bättre. Vi kan vara mer konstruktiva och kaxigare i spelet med puck. Vi kan spela med bättre tryck i anfallszon - vara hetare framför kassen, ha fler avslut, driv och trafik på deras kasse.

Inför söndagens match har man gjort sitt bästa för att ladda om, för att komma ut starkt och ta ytterligare en seger.
- Idag har vi träningsledigt. Vi tränare kikar på video och analyserar. Sen ska vi träna bra lördag! Det gäller att ladda om och hitta ny energi. Vi hoppas även att publiken ska hjälpa oss med den sista pushen, att vår sjätte utespelare kommer laddad.

Adam Pettersson, Axel Holmström och Markus Svensson har alla missat de senaste matcherna och det är ännu oklart om deras medverkan i final 5.
- Vi har goda förhoppningar för dem, men det är dag till dag som gäller.

Anna Hägglund