Hans Wallson: "samma hårda jobb som senast"
Publicerad: 2013-02-22

Skellefteå AIK bjöd på en riktig målfest i senaste matchen då Brynäs gästade Skellefteå Kraft Arena. Nu gäller det att ladda om inför norrlandsderbyt mot Luleå imorgon, då det väntas en betydligt jämnare matchbild.

Det var full fart från start för Skellefteå AIK mot Brynäs igår. Efter 2-0 i första perioden så blev det rejäl islossning i andra perioden. Trots det lyckades hemmalaget att hålla uppe koncentrationen och nivån i spelet berömmer assisterande tränaren Hans Wallson.

- Vi är väldigt nöjda med prestationen över 60 minuter. Framförallt för att vi gjorde det vi pratat om innan matchen och gick ut väldigt hårt från start. Sen även att vi håller i hela matchen, det är lätt att då man leder med 6-0 efter två perioder slår av på takten men vi fortsatte att gå på max. Det var hög fart på alla fyra femmor och vi hade ett bättre passningsspel än senast.

Inför morgondagens möte med Luleå så står det 2-2 i matcher den här säsongen. AIK förlorade första mötet i Coop Arena med 3-2 för att vinna det senaste med 3-0. Det är med andra ord uppdukat för ännu en tuff batalj framför fullsatta läktare.

- Det har varit tuffa och tighta matcher mot Luleå tidigare, det är inga konstigheter, menar Wallson.

- Vi ser fram emot en folkfest med bra drag på läktarna.

När det gäller det egna spelet så hoppas han på samma insats som senast.

- Vi ska fortsätta hålla bra fart i spelet och vara koncentrerade i spelet med puck. Vi vill även fortsätta med samma hårda jobb som senast.

AIK saknade fyra spelare i senaste matchen. Ett par av dessa ser ut att vara tillbaka på isen, medan en annan inte kommer till spel meddelar Wallson.

- Fredrik Lindgren kommer att Jimmie kommer fortsätta att vila då det finns tillfälle för det, men både Arvidsson och Skogs kommer in. Och Forssell får fortsatt förtroende som coach i båset.

Anna Hägglund