Straffavgörande i första träningsmatchen
Publicerad: 2019-08-14
Skellefteå AIK tog emot Modo Hockey i den första träningsmatchen säsongen 19/20. Och det var bortalaget som tog hem segern efter straffläggning i en sammantaget rätt jämn match. Det var gästerna som inledde matchen klart bäst. Första halvan av den första perioden fick AIK knappt låna pucken och Modo kunde också ta ledningen. Skellefteå växte dock sig in i matchen och i den andra perioden kom också kvitteringen. I tredje perioden såg det sedan ut som att Skellefteå skulle kunna säkra segern, men med bara en sekund kvar att spela kunde Modo sätta 3-3 och ta matchen till övertid. Där kunde man också ta hem segern på straffar.

Gästande Modo inleder matchen bäst och skapar mest framåt i matchinledningen. Man tar också rättvist ledningen efter knappt fem minuters spel även om målet är något tursamt då en studs i sargen går via Gustaf Lindvall och in i mål till 0-1. Efter knappt halva perioden börjar sedan äntligen Skellefteå att vakna till efter att inte haft ett enda skott på mål fram till dess.

I andra halvan av perioden är det äntligen en del spel förlagt nere i anfallszon för Skellefteå och då lyckas man också skapa en del framåt och få lite tryck mot Erik Hanses i gästernas mål. I periodens sista minuter får AIK också chansen att spela powerplay men man hinner inte skapa några direkta farligheter i spelformen.

AIK kvitterar
Periodens första riktigt bra målchans kommer när Mathias From blir helt fri från mittzon för Modo men då gör Gustaf Lindvall en riktigt bra räddning. Skellefteå inleder annars den andra perioden klart bättre än den första och efter drygt sju minuter kommer också kvitteringen när Joakim Lindström prickskjuter in 1-1 bakom Hanses.

Skellefteå får spela sitt och matchens andra powerplay efter drygt halva perioden men man får inte riktigt till spelet. Tillbaka i spel fem mot fem kommer dock några fina chanser för band anat Oscar Möller och Niclas Burström, som för övrigt ser riktigt spelsugen ut ikväll.

Dramatik i slutsekunden
Skellefteå inleder den tredje perioden på bästa sätt. Efter en riktigt snygg manöver från Joakim Lindström tar Robin Alvarez avslutet och lite tursamt kan Petter Granberg stöta in 2-1 i en något märklig båge. AIK får sedan spela powerplay men efter att man tappat pucken på blå så blir Kim Rosdahl fri för Modo och kan sätta 2-2 på egen retur.

Halvvägs in i perioden uppstår en något märklig situation. Adam Pettersson tar slagskott som ser ut att gå rakt upp i krysset men pucken ramlar ut och spelet fortgår. Efter avblåsning och kort konferens döms dock mål och 3-2. Med drygt tre minuter kvar att spela plockar Modo ut Hanses och jagar kvittering. Något man också lyckas med när Lukas Wernblom gör 3-3 på en retur med bara en sekund kvar att spela.

Gästerna vinner på straffar Skellefteå börjar bäst och skapar ett par målchanser, men med ett par minuter spelade åker Joakim Lindström ut för en tripping. Modo drabbas dock omgående i sin tur av en utvisning och vi är tillbaka i spel tre mot tre. Inget av lagen lyckas dock få in pucken utan matchen går till straffar. Där vinner Modo efter att ha satt den första straffen.