Östlund om damlagets situation
Publicerad: 2020-11-20
Restriktionerna gör att damlaget inte får träna tillsammans. Så här säger damlagets tränare Kajsa Östlund om situationen just nu.

Hårdare restriktioner har kommit, vad betyder det för er? – Det betyder att vi tvingats pausa vår gemensamma verksamhet fram till 8/12 för att minska smittspridningen i samhället. Ingen träning på is utan tillbaka till barmarksträning för spelarna. Givetvis tuff för oss rent sportsligt att inte få vara på is men vi lever i en pandemi där människors liv och hälsa går först.

Hur löser ni denna situation? – Vi har skapat en struktur med veckoscheman där spelarna sköter träningen enskilt med stöd av träningsprogram som vår fystränare Katta (Katarina Burvall) tagit fram. Vi försöker även använda digitala verktyg för att kontinuerligt fortsätta mötas, peppa och stämma av läget hela gänget tillsammans, värdefullt tror vi.

– Vårt mål är att avsluta säsongen med att möta SDHL motstånd och eftersom dom tillåts fortsätta spela just nu är det extra viktigt att vi håller i fysiken under denna period. Jag är imponerad över spelarnas förmåga att bita ihop och hålla huvudet högt. Vi längtar efter att spela hockey igen men först måste vi minska smittspridningen i samhället.

Barn och ungdomar födda 2005 eller senare får fortsätta träna med vissa justeringar för att minska smittspridningen. Idrott som bedöms som yrkesmässig, det vill säga idrott som bedrivs som ett yrke får fortsätta både träna och spela matcher. Svenska Hockeyförbundet har bedömt att det innefattar SDHL på damsidan och SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan på herrsidan.

Olivia Granlund