• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar

Östlund om damlagets situation

20 november 2020 13:00
Olivia Granlund

Restriktionerna gör att damlaget inte får träna tillsammans. Så här säger damlagets tränare Kajsa Östlund om situationen just nu.


Hårdare restriktioner har kommit, vad betyder det för er? – Det betyder att vi tvingats pausa vår gemensamma verksamhet fram till 8/12 för att minska smittspridningen i samhället. Ingen träning på is utan tillbaka till barmarksträning för spelarna. Givetvis tuff för oss rent sportsligt att inte få vara på is men vi lever i en pandemi där människors liv och hälsa går först.

Hur löser ni denna situation? – Vi har skapat en struktur med veckoscheman där spelarna sköter träningen enskilt med stöd av träningsprogram som vår fystränare Katta (Katarina Burvall) tagit fram. Vi försöker även använda digitala verktyg för att kontinuerligt fortsätta mötas, peppa och stämma av läget hela gänget tillsammans, värdefullt tror vi.

– Vårt mål är att avsluta säsongen med att möta SDHL motstånd och eftersom dom tillåts fortsätta spela just nu är det extra viktigt att vi håller i fysiken under denna period. Jag är imponerad över spelarnas förmåga att bita ihop och hålla huvudet högt. Vi längtar efter att spela hockey igen men först måste vi minska smittspridningen i samhället.

Barn och ungdomar födda 2005 eller senare får fortsätta träna med vissa justeringar för att minska smittspridningen. Idrott som bedöms som yrkesmässig, det vill säga idrott som bedrivs som ett yrke får fortsätta både träna och spela matcher. Svenska Hockeyförbundet har bedömt att det innefattar SDHL på damsidan och SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan på herrsidan.