Frödén lämnar för NHL

15 juni 2021 14:00
Pressrelease

Han har gjort två starka säsonger i svartgula tröjan och fick ytterligare rubriker i hockey-VM senast. Detta har nu resulterat i ett NHL-kontrakt med Boston Bruins. "Jag har haft två fantastiska år i Skellefteå", säger Jesper Frödén. Tack för dessa år och lycka till på ditt kommande äventyr!


Frödén kom hit från Gnaget till säsongen 19/20 och stod för 29 poäng under sin debutsäsong i SHL. Detta följdes upp med ett ännu starkare 20/21 där vingen vann vår interna skytteliga, och kom trea i hela SHL, med sina 22 fullträffar. Han gjorde sedan Wingerli & co sällskap i Tre Kronor under årets hockey-VM där det blev 3 mål på 5 matcher. Nu belönas Jesper med ett NHL-kontrakt hos storklubben Boston över 21/22.

– Jag har haft två fantastiska år i Skellefteå och har mycket att tacka både förening och supportrar för. Jag är oerhört stolt och glad att jag har fått möjligheten att spela för Skellefteå AIK och önskar dem all lycka framöver, säger han som värmande avskedsord.

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, om att tappa Frödén:
– Jesper har kommit hit och hjälpt laget, tränat hårt och velat bli bättre varje dag, och det har han blivit och nu får han chansen att spela i NHL så han har gjort ett bra jobb.

Till Frödén säger vi: tack för dessa år tillsammans och lycka till med dina kommande utmaningar!