Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 19 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Söndag Sön 9 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Söndag Sön 6 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb

I februari är det återigen dags för SHL Pride Week!

7 december 2021 13:00

2019 var startskottet för SHL Pride Week och i februari är det återigen dags för hockeyfesten som belyser viktiga HBTQI-frågor. SHL Pride Week tar plats under vecka åtta, den 21-27 februari, och kommer äga rum såväl fysiskt som digitalt.


För drygt två säsonger sedan inleddes den första HBTQI-satsningen inom svensk ishockey då SHL Pride Week hade premiär. Under en vecka i februari highlightas SHL:s HBTQI-arbete genom en hockeyfest över hela landet.

Denna säsong föregås SHL Pride Week av en bred utbildningssatsning där samtliga SHL-lag, domargruppen samt SHL-centralt tagit del av en gedigen utbildning som syftar till att som syftar till att höja kunskapen inom HBTQI-frågor och få verktyg till att vara med och bidra till en mer inkluderande idrott.

– Hockey är för alla och vi vill genom SHL Pride Week bidra till en än mer inkluderande idrott. Inkluderingsfrågor må kännas självklara för många av oss men det är genom utbildning och diskussion vi uppnår förändring och inkludering på riktigt så vi är stolta och glada över att ha utbildat så stora delar av våra verksamheter denna säsong, kommenterar Jenny Silfverstrand, VD SHL.

HBTQI-arbetet har alltså tagit plats internt under hela säsong men det är i vecka åtta som arenorna öppnar upp dörrarna till årets hockeyfest som belyser HBTQI-frågor.

Skellefteå AIK spelar borta mot Timrå IK då det lördagen den 26 februari är dags för den stora Pride-omgången där SHL-lagen tar ställning för att hockey verkligen är för alla.

Här hittar du mer information från tidigare SHL Pride Week.