Erik Hanses och Skellefteå AIK förlänger

30 april 2015 12:00

Det är nu klart att Skellefteå AIK och Erik Hanses förlänger sitt kontrakt med ett år.


Hanses har Leksands IF som moderklubb och spelade i Allsvenskan tillsammans med Almtuna innan han värvades av Skellefteå AIK i slutet av säsongen 2013/2014. Den gångna säsongen har han delat målvaktsarbetet tillsammans med Markus Svensson och vaktat målburen under 25 matcher.

- Vi följde Erik under en längre tid innan han kom till Skellefteå AIK och kände att han hade god potential för att utveckla sitt spel hos oss och i SHL, vilket vi den här säsongen fått se också. Erik läser spelet bra och passar bra in vår organisation. Vi är glada över att han vill stanna här och ta nästa kliv i sin utveckling, säger general manager Lars Johansson.

- Det känns jättebra. Ska bli roligt med ett år här. Jag är superimponerad av föreningen och stolt över att få vara en del av den. Sen har jag haft ett bra samarbete tillsammans med Krister Holm som jag gärna vill fortsätta med. Jag har utvecklats ända sedan jag kom till Skellefteå egentligen, mitt målvaktsspel, tekniken, erfarenheten av SHL och framför allt kanske fysiken, kommenterar Erik Hanses.