Mann om spel i Skellefteå AIK: "Bara hört bra saker"

6 juli 2021 19:21
Intervju

Han presenterades under förmiddagen som den andre målvakten i uppsättningen 21/22 och är upprymd över möjligheten att få åka över Atlanten för att ta nästa steg i karriären. "En perfekt möjlighet att utvecklas", säger Strauss Mann.


Strauss är hemma med familjen i Connecticut när jag når honom över telefon vid kl 13 lokal tid. Han sköter en noggrant utstuderad sommarträning på hemmaplan och bygger upp sig för att börja spela A-lagshockey i höst, efter tre års studier och spel med University of Michigan.

– Jag är 22 nu och avslutade just min collegekarriär i en tuff liga. Att spela i “The Big Ten” innebär en hög tävlingsnivå och stenhård konkurrens så det var lärorikt på alla plan. Att nu få komma till en liga som SHL är en fantastiskt rolig utmaning då jag alltid vill hitta sätt att förbättra mitt spel, säger Mann.

Han är den som ska bilda målvaktspar med Gustaf Lindvall under kommande säsong och lyfter fram Lindvalls forna partner som en del i varför han valde att komma just hit.

– Min dröm är att komma till NHL så detta är en perfekt möjlighet att utvecklas då jag vet att målvaktstränaren i Skellefteå är grym och hjälpte att utbilda Söderblom under den gångna säsongen, så jag ser verkligen fram emot att få komma dit och fortsätta min egen utveckling tillsammans med honom.

"Ruskigt taggad på att åka över"

Mann har som sagt spenderat senaste tre åren på ett av de 10 stora universiteten, vilket varit en karriärsstege till NHL för många spelare genom åren. Nu ser han Skellefteå AIK och SHL som en motsvarande möjlighet att utvecklas och ser minst sagt fram emot sitt nya äventyr.

– Det är en fantastisk möjlighet för mig så jag ser verkligen fram emot det. Jag växte upp som ett stort Henrik Lundqvist-fan, vet att han spelade i SHL, och har även haft flera svenska lagkamrater. Jag har bara hört bra saker om ligan och landet så jag är ruskigt taggad på att åka över och spendera ett år där, säger han.

Avslutningsvis får han frågan om vad han visste om Skellefteå på förhand.

– Innan jag hörde från laget visste jag inget om staden. Nu har jag hört mig för med en del spelare och uppfattat att det är långt norrut med långa, ljusa dagar på sommaren men inte lika många på vintern (skratt). Jag har bara hört bra saker om föreningen och att de satsar hårt för att vinna. Jag gillar att vinna så jag vill verkligen hjälpa laget uppnå detta när jag anländer. Det kommer bli magiskt.

Strauss ansluter till laget vid återsamlingen om ca två veckor.