Wingerli inför åttondel 1: "Kul med slutspel"
Publicerad: 2019-11-12
CHL
Den första av de två åttondelsfinalerna mot Djurgården väntar hemma i Skellefteå Kraft Arena denna afton. Där vill en spelsugen Andreas Wingerli ta kommandot från start. "De ska få anpassa sig efter oss", säger #24.

Detta blir säsongens tredje möte med stockholmarna där de tidigare drabbningarna slutat i svartgul favör. Det är vår första match på tio dagar så det är ett minst sagt taggad Skellefteå AIK som äntrar isen ikväll.

– Vi har haft några dagar ledigt nu och det var ju ett tag sedan vi spelade match så det är framför allt viktigt att börja matchen i rätt ände, säger Andreas Wingerli.

24:an, som har 3 poäng på 6 matcher i årets CHL, menar att kylan blir lika viktig som hettan i kvällens efterlängtade slutspelsmatch.

– Det gäller att inte vara övertaggad så man kommer ut och glömmer bort det viktiga, utan det gäller att hitta en bra balans nu när man inte har spelat på ett tag.

"Fokuserar på vårt eget spel"

När det gäller den spelmässiga strategin är planen klar.

– Både jag och laget vill ju vara puckinnehavare över det stora hela och styra spelet, även när vi inte har pucken. Vi fokuserar på att spela vårt eget spel – sedan ska de få anpassa sig efter oss, säger Wingerli.

Avslutningsvis lyfter han fram nöjet i att få spela slutspel två månader in på säsongen.

– Vi möter dem ju i serien också så vi vet vad vi kan vänta oss för motstånd. Det blir så klart extra kul med lite slutspel så här mitt i säsongen.

Kvällens åttondelsfinal har nedsläpp 18.00 i Skellefteå Kraft Arena. Biljetter säljs från 90 kr här på webben och hos våra ombud.

Samuel Söderlund